Ερντογάν: Πληρώθηκε η πρώτη δόση για τους πυραύλους S-400

Στην πληρωμή της πρώτης δόσης για την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας πως αυτή έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

«Οι φίλοι μας έχουν ήδη υπογράψει για τους S-400. Έχει πληρωθεί ήδη και μια δόση. Τόσο ο κ. Πούτιν όσο και εγώ είμαστε αποφασισμένοι για το θέμα» τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας. 

Η δήλωση του Ερντογάν σημειώνεται πως ήρθε σε απάντηση δημοσιευμάτων που έγιναν προηγουμένες ημέρες και υπονοούσαν ότι η Τουρκία θα υπαναχωρήσει από τη συμφωνία με τη Ρωσία καθώς το συγκεκριμένο αντιπυραυλικό σύστημα δεν είναι συμβατό με τα ραντάρ του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδος σημείωσε πως καμία άλλη χώρα δεν έχει το δικαίωμα να μιλά για την εξουσία και τις ανεξάρτητες αποφάσεις της Άγκυρας για αναβάθμιση της άμυνάς της.

«Εμείς θα πάρουμε αυτές τις αποφάσεις που αφορούν την ανεξαρτησία μας. Είμαστε υπεύθυνοι για τη λήψη μέτρων άμυνας για την υπεράσπιση της πατρίδας» είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!