Ντράγκι: Stress-tests για τις ελληνικές τράπεζες πριν από τον Αύγουστο του 2018

Στην επίσπευση των τεστ αντοχής πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 εστίασαν τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Τα stress-tests των ευρωπαϊκών τραπεζών αναμενόταν να γίνουν τον Οκτώβριο του 2018, ωστόσο οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες έχουν αποφασίσει να διεξαχθούν νωρίτερα, λόγω της προοπτικής εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο. Μιλώντας στο Reuters πηγή της ΕΚΤ τόνισε πως τα τεστ αντοχής πιθανότατα θα ολοκληρωθούν στις αρχές Μαΐου.

Σε δηλώσεις του ο κεντρικός τραπεζίτης είπε ότι: «H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να επισπεύσει τα stress tests της το επόμενο έτος».

«Ο SSM (Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός) θα λάβει την απόφασή του με πλήρη ανεξαρτησία» υπογράμμισε ο Ντράγκι. «Και αυτό που σχεδιάζει να κάνει ο SSM το επόμενο έτος είναι να πραγματοποιήσει το stress tests, πιθανότατα να κάνει ένα εμπροσθοβαρές stress test και βασικά ο SSM έστειλε στο ΔΝΤ επιστολή που αφορά ακριβώς σ' αυτήν την αναμενόμενη γραμμή δράσης» πρόσθεσε.

Για το θέμα της ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ο κ. Ντράγκι επανέλαβε ότι αυτό θα καταστεί εφικτό όταν διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!