Tο πιο γρήγορο SUV παραγωγής στον κόσμο

Το πρώτο SUV στην ιστορία της ιταλικής μάρκας, η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio αναδείχθηκε το πιο γρήγορο SUV παραγωγής στον κόσμο, σημειώνοντας ρεκόρ γύρου στη θρυλική γερμανική πίστα του Nürburgring: 7 λεπτά και 51.7 δευτερόλεπτα (ακριβώς 8 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από τον προηγούμενο κάτοχο του τίτλου).

Το ρεκόρ της Stelvio Quadrifoglio κατέγραψε ο Fabio Francia, ο ίδιος οδηγός που κατέρριψε το ρεκόρ στην κατηγορία των 4θυρων σεντάν, σημειώνοντας με τη Giulia Quadrifoglio, στην ίδια πίστα, μόλις 7 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα σε έναν γύρο.

Η Stelvio, ενσαρκώνει το αυθεντικό πνεύμα της Alfa Romeo, χάρη στο ξεχωριστό ιταλικό στυλ, τους εξελιγμένους κινητήρες, την ισορροπημένη κατανομή βάρους, τις τεχνολογικές λύσεις και την εξαιρετική αναλογία βάρους - ισχύος.

Η καρδιά και η ψυχή αυτού του SUV υψηλών επιδόσεων είναι ένας αλουμινένιος TwinTurbo V6 κινητήρας χωρητικότητας 2.9 lt, ο οποίος αποδίδει 510 ίππους και 600 Nm ροπής…

www.driveandtravel.gr


Πηγή: www.sport24.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!