Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου: "Περπατώ και γνωρίζω: Tα ζώα του δάσους και η διαχείριση τους"

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος  Ωραιοκάστρου, διοργανώνει πεζοπορία με τίτλο "Περπατώ και γνωρίζω: Tα ζώα του δάσους και η διαχείριση τους", για την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 11:00. Η διαδρομή ξεκινάει από τον οικισμό Αγίου Δημητρίου επί της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης - Δρυμού, κινείται στην κορυφογραμμή του βουνού μεταξύ Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου, εισέρχεται και διασχίζει το πανέμορφο δάσος του Μελισσοχωρίου και επιστρέφει στο σημείο εκκίνησης.
Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου»  αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας - γνωριμίας μεταξύ των πολιτών, δηλ. «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».
Έτσι σε αυτή την πεζοπορία, με οδηγό το μέλος του συλλόγου μας Αρβανίτη Ηλία, θα απολαύσουμε από ψηλά τη θέα του Ωραιοκάστρου και του Μελισσοχωρίου. Θα μιλήσουμε για τα ζώα του δάσους μας και τη διαχείριση των προβλημάτων που παρατηρούνται πρόσφατα (αγριογούρουνα, λύσσα κ.λ.π.). Θα γνωρίσουμε από έτερο μέλος μας και φιλόλογο την ιστορία της ευρύτερης περιοχής του Δερβενίου, όπου κατά την προϊστορία υπήρχαν διάσπαρτοι οικισμοί και οι οποίοι αργότερα συγκρότησαν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Θα γνωρίσουμε το περιαστικό δάσος του Μελισσοχωρίου και θα περπατήσουμε μια από τις ομορφότερες και κοντινότερες δασικές διαδρομές του, χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας. Τέλος θα επιστρέψουμε στον Άγιο Δημήτριο, που αποτελεί και το σημείο εκκίνησης. Ως συνήθως δεν χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός (ανάλογα με τον καιρό, οι ελαφρές μπότες, ή γερά παπούτσια, είτε ακόμα αθλητικά είναι κατάλληλα).
Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της ασφάλειας του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα. Ο σύλλογος είναι ανοικτός για κάθε νέα πρόταση προορισμού – αντικειμένου ενημέρωσης και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε προσφορά – ιδέα – διάθεση ενημέρωσης από κάθε ενεργό πολίτη που θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του.
H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι κυκλική μήκους 7,8 χλμ, φαίνεται στο σύνδεσμο https://goo.gl/maps/EhNV4HbGVDL2 (πατώντας CTRL και κλίκ), θα διέλθει μόνο από χωματόδρομους και ο συνολικός χρόνος της πεζοπορίας με τα διαλείμματα και την ενημέρωση, γύρω στις 2 ώρες.
Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι στην είσοδο του οικισμού  του Αγίου Δημητρίου επί της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Δρυμού και φαίνεται στον χάρτη αλλά και στην φωτογραφία (πατώντας CTRL και κλίκ),  για την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 11:00. Οι περιπατητές θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα μέχρι το σημείο εκκίνησης. Επιβοηθητικά, για οικονομία κινήσεων και για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεταφορικού μέσου, στο χρονικό διάστημα από 10:30 μέχρι 10:45, Ι.Χ. αυτοκίνητα των μελών μας θα περάσουν από το Κονταξοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Καλούμε όλους εκείνους  που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας…

Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!