Η Turkish Airlines διακόπτει τις πτήσεις της προς το Αρμπίλ

Η Τουρκία αποφάσισε από το απόγευμα της Παρασκευής να διακόψει τις αεροπορικές πτήσεις προς το ιρακινό Κουρδιστάν, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γκιλντιρίμ, μετά την απόφαση της κυβέρνησής του να διεξάγει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του.

«Σήμερα από τις 18.00 διακόπτεται η αεροπορική επικοινωνία με τα αεροδρόμια του Αρμπίλ και της Σουλεϊμανίγια στο Ιρακινό Κουρδιστάν» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο την εφημερίδα Milliyet. Ο ίδιος προσέθεσε επίσης ότι «εάν εκεί έχουν παραμείνει Τούρκοι πολίτες θα πραγματοποιηθούν ειδικές πτήσεις για να τους παραλάβουν».

Στο μεταξύ το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου- 1η Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου Lufthansa, οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa και Austrian Airlines θα αναστείλουν τις πτήσεις τους προς την πρωτεύουσα Αρμπίλ του Ιρακινού Κουρδιστάν μετά την απόφαση της ιρακινής κυβέρνησης να αποκλείσει τον εναέριο χώρο του Αρμπίλ.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!