Πήραν πίσω τον τίτλο απ' τη Μις Τουρκία για ένα tweet

Πρόκειται για τη 18χρονη Itir Esen και ο λόγος που της στερεί τον τίτλο είναι μια παλιότερη ανάρτηση που είχε κάνει για το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές η συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν προσβολή στη μνήμη των 250 ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται ότι της αφαιρέθηκε ο τίτλος εξαιτίας ενός tweet τον Ιούλιο, το οποίο περιέγραψαν ως «απαράδεκτο».

Όσο για το ποιο ήταν το επίμαχο tweet, σύμφωνα με την εφημερίδα Sozcu, η νεαρή έγραψε την ημέρα που συμπληρωνόταν ένας χρόνος, δηλαδή στις 15 Ιουλίου, ότι αδιαθέτησε για πρώτη φορά και ότι θα της μείνει χαραγμένο στη μνήμη όπως το αίμα των μαρτύρων της 15ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Associated Press, υπάρχουν πληροφορίες ότι η νεαρή αρνήθηκε ότι ήταν δικός της ο λογαριασμός αλλά ο Can Sandikcioglu, που είναι επικεφαλής του οργανισμού για τα καλλιστεία υποστήριξε ότι έχει επιβεβαιωθεί απ' την επιτροπή πως αυτή ήταν η συγγραφέας του σχολίου.

Να σημειωθεί ότι μόλις χθες είχε κερδίσει στα καλλιστεία και μαζί το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Κόσμος που θα διεξαχθεί στην Κίνα. Στη θέση της Esen τελικά η Τουρκία στέλνει την Asli Sumen.

Δεν είναι όμως η πρώτη "βασίλισσα της ομορφιάς" που πληρώνει το τίμημα των αναρτήσεών της στα social media  Πέρσι, η Μερβέ Μπουγιουξαράτς, η Μις Τουρκία 2006, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο μηνών με αναστολή επειδή στον λογαριασμό της στο Instagram είχε αναρτήσει μια παραποιημένη εκδοχή του εθνικού τουρκικού ύμνου που περιείχε προσβλητικές εκφράσεις για τον πρόεδρο Ερντογάν.

(Φωτογραφία: AP Images)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!