Με ολοσχερή καταστροφή απείλησε ο Τραμπ τη Β. Κορέα UPD

Ωμές απειλές κατά της Βόρειας Κορέας για την προκλητικότητα που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα με τη συνεχή εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, από το βήμα της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών (η οποία είχε διάρκεια 41 λεπτών), ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε την ασιατική χώρα ότι θα την καταστρέψει «ολοσχερώς», εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγκαστούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή τους συμμάχους τους από την επιθετικότητα της Β. Κορέας.

Μάλιστα, ο Τραμπ αποκάλεσε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ως «rocket man» (πυραυλάνθρωπο), λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο rocket man βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας του ιδίου και του καθεστώτος του».

Τα «κράτη παρίες» αποτελούν απειλή «για τα υπόλοιπα κράτη και για τους ίδιους τους λαούς τους», υποστήριξε ο Τραμπ και υπογράμμισε: «Εάν τα κράτη που είναι με το δίκαιο, δεν αντιμετωπίσουν τους φαύλους, τότε θα θριαμβεύσει το κακό... Όλος ο κόσμος απειλείται από τη Β. Κορέα».

Από την πλευρά του, ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε τους ηγέτες του κόσμου ότι η απειλή μιας πυρηνικής επίθεσης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Αιχμηρός υπήρξε ο Αμερικανός πρόεδρος τόσο για το Ιράν όσο και για τη Βενεζουέλα. 

Αρχικά, ο Τραμπ αποκήρυξε τη συμφωνία της χώρας του με το κράτος της Μέσης Ανατολής, τονίζοντας ότι θα επιδιώξει να αποσυρθεί η υπογραφή των ΗΠΑ. Χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «όνειδος» και ως μία «από τις χειρότερες στις οποίες έχουν συμμετάσχει ποτέ οι ΗΠΑ».

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα δολοφονικό καθεστώς να συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές του δραστηριότητες... και δεν μπορούμε να σεβαστούμε μια συμφωνία που χρησιμεύει για να καλύψει την πιθανή υλοποίηση ενός πυρηνικού προγράμματος.

Ειδικότερα για το Ιράν, το χαρακτήρισε ως «διεφθαρμένη δικτατορία» και απαίτησε από την ιρανική κυβέρνηση «να σταματήσει να επιδιώκει τον θάνατο και την καταστροφή». 

Όσο για τη Βενεζουέλα, χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα ως «απαράδεκτη», τόνισε ότι «δεν μπορούμε να καθόμαστε στην άκρη και απλά να παρακολουθούμε» και προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για «περαιτέρω δράση» εάν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνεχίζει να επιβάλλει την αυταρχική εξουσία της σε βάρος των πολιτών της.

Παράλληλα, αποκήρυξε τον σοσιαλισμό ως ιδεολογία, υποστηρίζοντας πως το μόνο έχει πετύχει είναι «αγωνία, καταστροφή και αποτυχία». 

Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο σοσιαλισμός εφαρμόζεται με ανεπαρκή τρόπο στη Βενεζουέλα, αλλά ότι ο σοσιαλισμός εφαρμόζεται πιστά στη Βενεζουέλα.

Αναφερόμενος στη χώρα του, σημείωσε ότι δεν πρόκειται «να ξεχαστεί» η μεσαία τάξη στην Αμερική, έδωσε έμφαση στη σημασία του πατριωτισμού και ζήτησε όλοι μαζί να παλέψουν για να ηττηθούν οι εχθροί της ανθρωπότητας.

«Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τους συμμάχους για να συντριβούν οι τρομοκράτες», είπε ο Τραμπ που ευχαρίστησε την Ιορδανία, την Τουρκία και το Λίβανο που φιλοξενούν πρόσφυγες. Δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι ένα συμπονετικό έθνος, αλλά στη συνέχεια επαίνεσε τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα του.

«Πάντοτε θα βάζω πρώτα την Αμερική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αμερικανός πρόεδρος «ξέχασε» να αναφερθεί στα παρακάτω:


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!