Ένα βήμα πριν την προεδρία της Μπούντεσταγκ ο Σόιμπλε UPD

Υποψήφιος πρόεδρος του νέου γερμανικού κοινοβουλίου φαίνεται πως είναι και επισήμως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και πληροφορίες, οι Χριστιανοδημοκράτες ανακοίνωσαν ότι ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε να αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Μπούντεσταγκ.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλετικής ομάδας CDU/CSU, Φόλκερ Κάουντερ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το κόμμα του θα προτείνει τον υπουργό Οικονομικών για νέο πρόεδρο της Μπούντεσταγκ. 

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμφώνησε να είναι υποψήφιος για την θέση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός πολιτικός.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα η συμμαχία CDU/CSU θα προτείνει επισήμως τον Σόιμπλε στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος, στις 17 Οκτωβρίου.

Ο ηγέτης του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών Κρίστιαν Λίντνερ ανέφερε σε ένα tweet που έστειλε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του FDP θα στηρίξει την υποψηφιότητα Σόιμπλε για την προεδρία της Μπούντεσταγκ.

Τις τελευταίες ημέρες είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως ο έμπειρος Γερμανός πολιτικός θα αφήσει το υπουργείο Οικονομικών για να αναλάβει την προεδρία της Μπούντεσταγκ σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την γερμανική πολιτική σκηνή.

Ο 75χρονος Σόιμπλε θεωρείται ως ο πιο κατάλληλος να κρατήσει τα ηνία, ιδιαίτερα από τη στιγμή που στις συνεδριάσεις της Μπούντεσταγκ θα συμμετέχει πλέον και το ακροδεξιό AfD.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ο αρχαιότερος βουλευτής στη Γερμανία, όντας μέλος της Μπούντεσταγκ από το 1972. Βρίσκεται στη θέση του υπουργού Οικονομικών από το 2009 και έχει παίξει κεντρικό ρόλο στα όσα έχουν συμβεί στην Ευρώπη τα τελευταία οκτώ χρόνια. 

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!