Τους 11.000 έφτασαν οι κεραυνοί λόγω του «Δαίδαλου»

Εντυπωσιακές εικόνες από τους εκατοντάδες κεραυνούς που έκαναν τη νύχτα να μοιάζει με μέρα και καταγράφηκαν στον Αττικό ουρανό περιλαμβάνονται στο βίντεο time-lapse που ανάρτησε το Meteo.gr.

Σημειώνεται πως μέχρι στις 15:00 την Τετάρτη το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου κατέγραψε περίπου 11.000 κεραυνούς.



Στον χάρτη που ακολουθεί δίνονται οι θέσεις των κεραυνών. Χαρακτηριστική είναι η περιοχή χωρίς δραστηριότητα κοντά στο κέντρο του Δαιδάλου ανατολικά της Κρήτης και η έντονη δραστηριότητα γύρω από το κέντρο του χαμηλού και στο Αιγαίο.



Σύμφωνα με το meteo.gr, την Πέμπτη 26/10 και καθώς ο Δαίδαλος θα μετακινείται σταδιακά νοτιότερα της χώρας μας, αναμένεται βελτίωση του καιρού αρχικά στη βόρεια και δυτική χώρα και έως το βράδυ στην κεντρική και νότια. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν εξασθενημένα έως το πέρας της ημέρας, μόνο στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη που γιορτάζει, υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές έως και το ξημέρωμα, στη συνέχεια όμως αναμένεται βελτίωση του καιρού με αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.


Πηγή:meteo.gr

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!