Συρία: Τουλάχιστον 13 άμαχοι νεκροί σε επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ

Τη ζωή τους έχασαν το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 13 άμαχοι σε αεροπορικές επιθέσεις που αποδίδονται στη συριακή πολεμική αεροπορία εναντίον μιας περιοχής της επαρχίας Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η περιοχή Χαν Σεϊχούν, στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ, ήταν ο στόχος των αεροπορικών πληγμάτων χθες και σήμερα πριν ξημερώσει, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Η επαρχία Ιντλίμπ συγκαταλέγεται στις τέσσερις «ζώνες αποκλιμάκωσης» που ανακοινώθηκαν το Μάιο από τους διεθνείς συμμάχους της Δαμασκού και των ανταρτών, προκειμένου να επιβληθεί εκεχειρία σε διάφορες περιοχές της Συρίας.

Έπειτα από μια σχετική ηρεμία τους τελευταίους μήνες, η αεροπορία του Μπασάρ αλ-Άσαντ και του ρώσου συμμάχου της, πραγματοποίησαν επιδρομές τις τελευταίες εβδομάδες στην επαρχία Ιντλίμπ, σκοτώνοντας δεκάδες άμαχους, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!