Αίσιο τέλος για την 4χρονη Μαρί-Ελένη - Είχε απαχθεί από τον πατέρα της

Καλά στην υγεία της βρέθηκε η 4χρονη Μαρί-Ελένη η οποία στις 27 Απριλίου είχε απαχθεί από τον πατέρα της έξω από το νηπιαγωγείο της στη Λευκωσία.

Ο 48χρονος Νορβηγός, Τόρκελ Γκρίμσρουντ, πατέρας του παιδιού, έχει συλληφθεί από τις Αρχές της Νορβηγίας.

Πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ αναφέρουν, ότι η Κυπρία μητέρα της τετράχρονης αναχώρησε για το Όσλο για να σφίξει στην αγκαλιά της την μικρή και να την φέρει στην Κύπρο.

Σύμφωνα με νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, ο πατέρας οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου στη Νορβηγία. Νωρίτερα είχε παρουσιαστεί στην Αστυνομία.

Η νορβηγική εφημερίδα VG μεταδίδει πως ο 48χρονος έπειτα από διαπραγματεύσεις πολλών μηνών υπέγραψε συμφωνητικό για να δώσει κατάθεση στις αρχές της Νορβηγίας, αφού κατηγορήθηκε για κακοποίηση παιδιών σε σχέση με την απαγωγή της δικής του κόρης.

Ο δικηγόρος της μητέρας της 4χρονης, Λάρης Βραχίμης, μιλώντας στο ΚΥΠΕ επιβεβαίωσε ότι η μητέρα της Μαρί-Ελένης πληροφορήθηκε ότι έχει συλληφθεί ο πατέρας και το κοριτσάκι έχει παραληφθεί από τις Αρχές της Νορβηγίας.

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε ο κ. Βραχίμης, η μητέρα είναι καθ' οδόν προς τη Νορβηγία, ώστε να παραλάβει το παιδί της. Πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες από τη Νορβηγία αναφέρουν ότι το κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του.

Τα νέα έφτασαν νωρίς το απόγευμα και μόλις η μητέρα πληροφορήθηκε την είδηση, έσπευσε στο αεροδρόμιο για να μεταβεί στη Νορβηγία, συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον κ. Βραχίμη, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πατέρας και το παιδί βρίσκονταν σε τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου, ενώ μετέβησαν πρόσφατα στη Νορβηγία.

Τον περασμένο Μάιο το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας απέρριψε έφεση που καταχώρησε ο Νορβηγός πατέρας της τετράχρονης κατά απόφασης δικαστηρίου της χώρας, σύμφωνα με την οποία, ο τόπος διαμονής της ανήλικης δεν ήταν ποτέ η Νορβηγία και κατά συνέπεια η αίτηση για την κηδεμονία της θα εξεταστεί από τα κυπριακά δικαστήρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και sigmalive

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!