Απτόητοι και προκλητικοί οι Τούρκοι: 65 παραβιάσεις του εναέριου χώρου σε μια μέρα

Δεν έχουν όριο οι «εισβολές» των Τούρκων πάνω από το Αιγαίο, καθώς μέσα σε μία μέρα τα τούρκικα αεροσκάφη προέβησαν σε 65 παραβιάσει του ελληνικού εναέριου χώρου.

Μάλιστα, μέσα στην μέρα σημειώθηκαν έξι εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά, ενώ να σημειωθεί πως τα οκτώ αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ήταν οπλισμένα.

Συγκεκριμένα, έξι σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών συγκεκριμένα 16 F-16 και δύο F-4, πραγματοποίησαν σήμερα 29 παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα, τέσσερα μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 προέβησαν σε 36 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Η Πολεμική Αεροπορία σε προσπάθειά της να τα εμποδίσει, χρησιμοποίησε έντεκα αεροσκάφη. Σημειώθηκαν έξι εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά - η πρώτη στις 11:05 πμ νότια της Ρόδου, η δεύτερη στις 11:15 πμ ανατολικά Ρόδου,και πέντε λεπτά αργότερα μια τρίτη στις 11:20 και πάλι ανατολικά Ρόδου. Οι υπόλοιπες σημειώθηκαν στις 13:05 μμ δυτικά Λέσβου και 13:30 μμ νότια Χίου, και τέλος 17:20 και πάλι ανατολικά Ρόδου.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!