Σε αναμμένα κάρβουνα η Apple: Έρευνα για τις 'φουσκωμένες' μπαταρίες του iPhone 8

Το φαινόμενο της φουσκωμένης μπαταρίας εμφανίζεται από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το CNet έκανε μια σύνοψη όλων των σχετικών δημοσιευμάτων και βρήκε λιγότερες από 10 τέτοιες περιπτώσεις σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Ελλάδα, ο Καναδάς, η Κίνα και η Ταϊβάν.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά μέσα οι οθόνες των τηλεφώνων εμφανίζονται να έχουν πιεστεί προς τα έξω και να έχουν φύγει από το κύριο σώμα της συσκευής.

届いたiPhone8plus、開けたら既に膨らんでた pic.twitter.com/eX3XprSzqv

Κάποια είναι τηλέφωνα που έχουν χρησιμοποιηθεί ενώ άλλα εμφανίζουν νέες συσκευές που «άνοιξαν» στα κουτιά τους.

Σύμφωνα με το MacRumours, κάποια από τα τηλέφωνα εκδήλωσαν το πρόβλημα αφότου φορτίστηκαν τη νύχτα. Η ιστοσελίδα περιγράφει το ζήτημα ως «αστοχία μπαταρίας» και λέει ότι δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη που μερικά από τα εκατομμύρια iPhone 8 που παραδόθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζουν βλάβες.

Μέχρι τώρα δεν έχουν παρουσιαστεί αναφορές αναφλέξεων ή εκρήξεων που να σχετίζονται με το νέο iPhone, κι αυτό περιορίζει κάπως την ανησυχία ως προς το κατά πόσο έχουμε να κάνουμε με ένα καταστροφικό σχεδιαστικό σφάλμα όπως αυτό του Galaxy Note 7 της Samsung.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η συγκεκριμένη συσκευή της Samsung έπιανε φωτιά κι αυτό συνέβη αρκετά τακτικά ώστε να ανακληθούν όλες οι συσκευές του συγκεκριμένου μοντέλου, γεγονός που κόστισε στην κορεατική εταιρεία 5 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένης και της απώλειας εσόδων.

Η Apple είναι λακωνική για την ώρα αναφορικά με τις «φουσκωμένες» μπαταρίες, λέγοντας  μόνο ότι εξετάζει το ζήτημα χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ένας αναλυτής του κλάδου των μπαταριών, όμως, μιλώντας στο The Verge είπε ότι τα στελέχη της Apple θα κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» ελπίζοντας ότι οι μεμονωμένες αναφορές δεν θα καταλήξουν τελικά να αφορούν ένα πολύ μεγαλύτερο και ανεξέλεγκτο ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ FORTUNEGREECE


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!