Στο φως τα απόρρητα έγγραφα για την δολοφονία του Κένεντι - Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως θα δώσει έγκριση

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιτρέψει την δημοσιοποίηση των απόρρητων αρχείων για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι (JFK).

 

Η ανακοίνωση, η οποία έγινε με τη συμβουλή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, προκάλεσε ισχυρισμούς ότι ο Πρόεδρος προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή της κοινή γνώμης από μια σειρά αρνητικών εξελίξεων.

 

Η δήλωση έγινε στο Twitter, με τον Πρόεδρο να λέει: «Με την παραλαβή περαιτέρω πληροφοριών, θα επιτρέψω, ως Πρόεδρος, να ανοίξουν τα επί μακρόν αποκλεισμένα JFK FILES».

 

«Αυτό αρκεί για να αποσπάσει την προσοχή από τα ψέμματα, τις έρευνες και την ανικανότητά του» δήλωσε ο κοινωνιολόγος Δρ DaShanne Stokes, σχολιάζοντας την απόφαση.

 

Ο Mike Huckabee, πρώην κυβερνήτης του Αρκάνσας, δήλωσε πως η απελευθέρωση θα αποδείξει ότι ο ίδιος δεν είχε καμιά εμπλοκή και πιστεύει πως η απόφαση του Τραμπ θα δώσει τέλος σε φήμες και εικασίες. 

 

Οι αξιωματούχοι ασφαλείας φέρονται να φοβούνται ότι ορισμένα έγγραφα που συλλέχθηκαν στη δεκαετία του 1990 θα μπορούσαν να περιέχουν πληροφορίες για πιο πρόσφατες επιχειρήσεις πληροφοριών.

 

Ο Πρόεδρος είναι το μόνο κυβερνητικό πρόσωπο με την εξουσία να εμποδίζει ή να επιτρέπει τη δημοσίευση τέτοιων εγγράφων. Το 1992, το Κογκρέσο έκρινε ότι όλα τα έγγραφα της δολοφονίας μπορούν να απελευθερωθούν εντός 25 ετών, εκτός εάν ο πρόεδρος ισχυριστεί ότι κάτι τέτοιο θα έβλαπτε τις πληροφορίες, τις αστυνομικές δυνάμεις, τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ή τις διεθνείς σχέσεις. Πολλοί αμφέβαλαν πως ο Τραμπ θα πάρει την πρωτοβουλία να το κάνει λίγο πριν λήξει η διορία.

 

Η δολοφονία του Κένεντι το 1963 σόκαρε τον κόσμο και έκτοτε περιβάλλεται από αντιπαραθέσεις και θεωρίες συνωμοσίας - πολλοί πιστεύουν ότι υπήρξε και ένας δεύτερος δράστης.

 

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ακόμη και η πλήρης δημοσιοποίηση των εγγράφων είναι απίθανο να υπονομεύσει τις εκτεταμένες θεωρίες συνωμοσίας που περιβάλλουν την ιστορική αυτή στιγμή.

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!