Λαβρόφ: Οι ηγέτες Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντίμιρ Πούτιν και ο Σαουδάραβας μονάρχης Σαλμάν μπεν Αμπντέλ Αζιζ Αλ Σαούντ , συζήτησαν την κατάσταση στην Συρία, το Ιράκ την Υεμένη όπως και την κατάσταση στον Κόλπο και την Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά το πέρας των συνομιλιών που είχαν οι δύο αρχηγοί.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, είχαν μια σε βάθος ανταλλαγή απόψεων για τις πιο σημαντικές πλευρές της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική» δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Υεμένη, στην κατάσταση στον Κόλπο και την διευθέτηση της ισραηλινο-παλαιστιανικής διένεξης.

Ο Λαβρόφ είπε ότι ο Πούτιν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησαν στο ότι ο μοναδικό τρόπο επίλυσης των διενέξεων στην περιοχή είναι ο σεβασμός όλων των μερών, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη της ειρηνικής διευθέτησης των κρίσεων.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας αξιολόγησε θετικά την πρωτοβουλία της Αστανά, για την διευθέτηση της κρίσης στην Συρία, και πως η Ρωσία υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες της Σαουδικής Αραβίας να ενώσει την συριακή αντιπολίτευση ώστε να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, είπε επίσης ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία συμμερίζονται την αναγκαιότητα που υπάρχει να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία.

Τέλος, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε ότι ο Πούτιν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας υποστηρίζουν την συνεργασία μετά των πετρελαιοπαραγωγών χωρών με τον ΟΠΕΚ στον τομέα της παραγωγής πετρελαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!