Με νέα πυρηνική δοκιμή απειλεί η Βόρεια Κορέα

Διεθνή ανησυχία έχουν προκαλέσει οι καινούργιες απειλές της Β. Κορέας για νέα πυρηνική δοκιμή πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας σε νέες δηλώσεις του άφησε ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

Αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε πως η συγκεκριμένη προειδοποίηση θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. «Ο υπουργός Εξωτερικών γνωρίζει καλά τις προθέσεις του αρχηγού μας, οπότε θα πρέπει να δώσετε βάση στα λεγόμενά του», σημείωσε ο Ρι Γιονγκ Πιλ.

 

Υπενθυμίζεται πως πριν από ένα μήνα, ο ΥΠΕΞ της Β. Κορέας Ρι Γιονγκ Χο είχε αναφέρει ότι η Πιονγκγιάνγκ θα μπορούσε να σχεδιάσει την πιο ισχυρή πυροδότηση βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό.

 

Από την πλευρά του ο διευθυντής της CIA, Μάικ Πομπέο, προειδοποίησε πριν από μερικές ημέρες ότι η Β. Κορέα δεν αποκλείεται να χτυπήσει τις ΗΠΑ σε λίγους μήνες με πυρηνικό πύραυλο.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!