Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους ο Μέσι και το Παγκόσμιο Κύπελλο; - Η αφίσα που κυκλοφόρησε και οι απειλές

Το Παγκόσμιο Κύπελλο και τον Αργεντινό σούπερσταρ Λιονέλ Μέσι φαίνεται πως βάζει στο στόχαστρο το Ισλαμικό Κράτος αν λάβει κανείς σοβαρά υπόψιν την αφίσα που διέρρευσε από έναν μιντιακό οργανισμό, ο οποίος πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση.

 

Η επεξεργασμένη αφίσα δείχνει τον Μέσι πίσω από κάγκελα ενώ από το αριστερό του μάτι τρέχουν δάκρυα από αίμα.

 

Κάτω ακριβώς από τη φωτογραφία του υπάρχει η λεζάντα «Just Terrorism» (σ.σ. απλώς τρομοκρατία) που παραπέμπει σε πασίγνωστο διαφημιστικό σλόγκαν αθλητικής φίρμας, ενώ εμφανίζονται ακόμη διάφορες φράσεις στα αγγλικά και τα αραβικά.

 

 

Την αφίσα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Wafa Media Foundation εντόπισε το think tank «Site Intelligence Group».

 

Η συγκεκριμένη δεν είναι η πρώτη που διαρρέει και αναφέρεται σε επίθεση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο διεξάγεται το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.

 

Στο παρελθόν έχουν δει το φως της δημοσιότητας και άλλα αντίστοιχα posters με φωτογραφίες από τα ρωσικά γήπεδα και φράσεις όπως «Εμείς επιλέγουμε το πεδίο της μάχης» και «Ορκίζομαι ότι η φωτιά των μουτζαχεντίν θα σας κάψει, περιμένετε».

 

 

Φυσικά, όπως άλλωστε σημειώνει η εφημερίδα «Washington Post», είναι αδύνατον να εκτιμηθεί η σοβαρότητα των εν λόγω απειλών.

 

Το Ισλαμικό Κράτος έχει προειδοποιήσει και στο παρελθόν για χτυπήματα σε αθλητικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις όπως π.χ. το περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή τα αντίστοιχα τουρνουά γυναικών χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τρομοκρατικές ενέργειες.

 

Από την άλλη βέβαια δεν μπορεί να ξεχαστεί η παραλίγο επίθεση έξω από το στάδιο Σταντ ντε Φρανς κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015.

 

Ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί σε 11 διαφορετικές πόλεις, η ρωσική κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει το κοινό ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της διοργάνωσης.

 

Με πληροφορίες από Washington Post


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!