Ποιος ήταν ο ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που εκτελέστηκε στο κέντρο της Αθήνας

Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών ήταν ο 52χρονος δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης μέσα στο γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας.

 

Γεννημένος το 1965, ο Ζαφειρόπουλος ήταν γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας από το 1984 έως το 1987.

 

Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε τη δικηγορία από το 1991.

 

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας. Είχε εκλεγεί για πρώτη φορά σύμβουλος του ΔΣΑ το 1996, ενώ το 2005 είχε διατελέσει αντιπρόεδρος.

 

Στο ενεργητικό του είχε πολλές και σημαντικές υποθέσεις όπως η υπεράσπιση του Θωμά Λιακουνάκου στις υποθέσεις εξοπλιστικών αλλά και την υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa Hellas Power.

 

Επίσης, ήταν δικηγόρος των «Παραπολιτικών» και είχε εκπροσωπήσει πρόσφατα τους υπευθύνους της εφημερίδας σε αστική δίκη που είχαν με το ζεύγος Καμμένου ενώ είχε ασχοληθεί και με υποθέσεις για τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο».

 

Επικοινωνία Τσίπρα με Τόσκα

 

Αξίζει, να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης δολοφονίας του ποινικολόγου.

 

Θλίψη στη ΝΔ

 

Τη θλίψη τους εκφράζουν στη ΝΔ για το χαμό του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο πατέρας του οποίου, Νώντας Ζαφειρόπουλος, υπήρξε επί σειρά ετών βουλευτής και στέλεχος του κόμματος.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναβάλει την παρουσίαση του επικοινωνιακού επιτελείου του, που είχε προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!