Πολιτικό θρίλερ η ψήφιση για την ταυτότητα φύλου- Τα «Ναι» και τα «Όχι» μέχρι τώρα

Σε  πολιτική δοκιμασία για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξελίσσεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου» με την διαδικασία να εξελίσσεται από χθες και να ολοκληρώνεται σήμερα.

 

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται αργά το απόγευμα στην ολομέλεια αλλά το επίμαχο άρθρο για όριο ηλικίας στα 15 έτη με σύμφωνη γνώμη των γονέων και μετά από ιατρική γνωμάτευση δημιουργεί πολλές διαφωνίες και δεν προεξοφλείται η υπερψήφισή του.

 

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα έως τώρα, υπέρ τάσσονται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι. ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΧΑ και Ένωση Κεντρώων αναμένεται να καταψηφίσουν, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

 

Το άρθρο φέρεται να συγκεντρώνει σίγουρα την θετική ψήφο 145 βουλευτών από ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι. Όμως από τους 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εκφράσει προβληματισμούς τουλάχιστον πέντε βουλευτές, οι: Γεωργία Γεννιά, Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Μάρκος Μπόλαρης και Δημήτρης Γάκης.

 

Δική της τροπολογία καταθέτει η ΝΔ, η οποία θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο. Όπως είπε ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, η πρόταση της ΝΔ θα αφορά δυνατότητα διόρθωσης του φύλου μόνο μία φορά, όρια ηλικίας τα 18 έτη και δύο στάδια στα δικαστήρια μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

 

Ο κοινοβουλετικός εκπρόσωπος, Νίκος Δένδιας, μάλιστα, κλείνοντας χθες την ομιλία του, έθεσε θέμα για απώλεια δεδηλωμένης, λέγοντας πως αν οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν το άρθρο 3, δεν θα υπάρχει κυβέρνηση.

 

Όχι στη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου στα 15 έτη λένε οι ΑΝΕΛ, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, η Ενωση Κεντρώων, ενώ προς αρνητική ψήφο προσανατολιζόταν και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, της οποίας η Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεδριάζει σήμερα το πρωί για να αποφασίσει την τελική της στάση.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!