Συνάντηση του Ν. Βούτση με τον υπουργό Άμυνας της Σλοβακίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Σλοβακίας κ. Peter Gajdoš και μέλη της επίσημης σλοβακικής αντιπροσωπείας, παρουσία του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Δουζίνα και της κυρίας Ελένης Αυλωνίτου, μέλους της ίδιας επιτροπής.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Βούτσης επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και των πολιτικών ηγεσιών τους, στην κατεύθυνση μιας αρχιτεκτονικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία να εγγυάται την ενότητά της και την πρόοδο των λαών, σημειώνοντας ότι ακόμα και οι διαφορές απόψεων που έχουν εκφραστεί σε μεγάλα θέματα, όπως π.χ. η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση, πρέπει να επιλυθούν στο πλαίσιο μιας ειλικρινούς συζήτησης και συγκεκριμένων κανόνων που θα θέσει η Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης στη συμμετοχή του στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. τον περασμένο Απρίλιο στην Μπρατισλάβα, όπου συζητήθηκαν «όλα τα μεγάλα θέματα και διακυβεύματα που τίθενται σήμερα στην Ε.Ε. και στην ευρωπαϊκή ήπειρο ευρύτερα», καθώς και στη διμερή συνάντηση που είχε με τον Σλοβάκο ομόλογό του κ. Andrej Danko.

Ο Υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βούτση για τη θερμή υποδοχή, του μετέφερε «τους χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια» του ομολόγου του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακίας, «όχι μόνο επειδή υπάρχει προσωπική συμπάθεια και καλή χημεία –όπως σημείωσε– αλλά επειδή υπάρχουν κοινά προβλήματα εντός των πλαισίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία περιμένουν την επίλυσή τους μέσα από μια κοινή προσπάθεια».

Ο κ. Gajdoš αναφέρθηκε εξάλλου στα «πολύ θετικά αποτελέσματα» της σλοβακικής προεδρίας κατά το 2ο εξάμηνο του 2016, σημειώνοντας ότι «δεν ήταν εύκολη υπόθεση», αποτελέσματα που αποκρυσταλλώθηκαν στη Δήλωση και τον Οδικό Χάρτη της Μπρατισλάβα (16 Σεπτεμβρίου 2016), όπου τέθηκαν τα κορυφαία θέματα της μετανάστευσης, της ασφάλειας, της ανάπτυξης και του μέλλοντος της Ε.Ε., υπογραμμίζοντας την εποικοδομητική συμμετοχή του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε αυτά.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!