Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου: Παρελάσεις χωρίς εξέδρες και φέτος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ
Ο εορτασμός της διπλής Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940 και της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης,  θα πραγματοποιηθεί και φέτος με την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα και στις δύο Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.
Σύμφωνα με το γενικό πρόγραμμα της Εθνικής Επετείου, οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν με δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμου και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ελευθέριο, θα   ακολουθήσουν επιμνημόσυνες δεήσεις στη μνήμη όλων εκείνων των επωνύμων και ανωνύμων που αγωνίσθηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για τα ιερά και όσια στο βωμό της ελευθερίας της πατρίδος, εκφωνήσεις πανηγυρικών ομιλιών της εθνικής επετείου,  καταθέσεις  στεφάνων από εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, Σχολείων, Τοπικών Συλλόγων και φορέων και οι επετειακοί εθνικοί εορτασμοί θα  ολοκληρωθούν με τις παρελάσεις μαθητών και τοπικών φορέων και στις δύο  δημοτικές ενότητες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν και φέτος χωρίς τις εξέδρες επισήμων μετά από απόφαση του Δημάρχου κ. Πέτρου Σούλα.
Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας και το Δημοτικό Συμβούλιο προσκαλούν όλους τους Δημότες να παραστούν και να συμμετέχουνστις επετειακές εκδηλώσεις της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940, αφενός μεν για να αποτίσουν όλοι μαζί  την πρέπουσα τιμή τους Ηρωες του 1940  και  αφετέρου να χειροκροτήσουν και να καμαρώσουν την νέα γενιά – την μαθητιώσα νεολαία του Δήμου μας που θα παρελαύνει και στις δύο Δημοτικές Ενότητες. 

ΓΕΝΙΚΟ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ  ΕΠΕΤΕΙΟΥ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ  28/10/2017

·         Ώρα 09:45 π.μ.: Έπαρση της σημαίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου και στο Δημαρχείο 

·         Ώρα 10:00 π.μ.: Προσέλευση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου

·         Ώρα 10:30 π.μ. : Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου

 Ώρα 11:00 π.μ.:  Ηρώο πλατείας Δημαρχείου

·        Επιμνημόσυνη Δέηση

·         Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από τη Δ/ντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης κ. Μάλλου Αναστασία.
·        Κατάθεση Στεφάνων
Ώρα 11:30 π.μ.: Παρέλαση τμημάτων μαθητών των σχολείων, των προσκόπων, των φορέων και συλλόγων, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου
Ώρα 18:30 : Λαμπαδοφορία του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ- ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ 28/10/2017

Ώρα 10: 00 π.μ. : Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
·        Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού κ. Μουζακίτη Κων/νο.

·                       Ώρα 11: 00 π.μ.: Ηρώο του Παύλου Μελά, πλατεία Σκρα

·                                  Επιμνημόσυνη Δέηση
·                                      Κατάθεση Στεφάνων

·                     Ώρα 11: 30 π.μ.: Παρέλαση τμημάτων μαθητών των σχολείων, των φορέων και συλλόγων, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!