«Όχι» Κατσίκη στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

«Καμία απολύτως διόρθωση του πρώτου μέρους του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου δεν θα ήταν ικανή να με πείσει να υπερψηφίσω ένα νομοθέτημα που τορπιλίζει τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας» τονίζει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Όπως εξηγεί σε συνέντευξή του («Βραδυνή της Κυριακής»), «οι λόγοι που με οδηγούν στην καταψήφισή του είναι λόγοι συνειδησιακοί» καθώς «το πρότυπο της οικογένειας είναι παγιωμένο στον αξιακό μου πίνακα και μη δεκτικό μεταβολών».

Παράλληλα, κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της στο θέμα, λέγοντας: «Η άθλια πολιτική διαχείριση του θέματος από πλευράς της Ν.Δ. αποτελεί κοινοβουλευτική πρωτοτυπία. Ο εισηγητής της κ. Καραγκούνης να το χαρακτηρίζει θετικό, αλλά η παράταξή του να δηλώνει πως θα καθορίσει τη θέση της από τη στάση των ΑΝ.ΕΛΛ.».

«Οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν χρειαζόμαστε "εξαπτέρυγα", ούτε παρακολουθήματα. Έχουμε αυθύπαρκτο πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα. Ας έχουν και αυτοί το πολιτικό ανάστημα της υποστήριξης όποιας θέσης διαθέτουν», καταλήγει ο κ. Κατσίκης.

Θυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου διεμφυλικών προσώπων θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Τρίτη.

Στην τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατέθεσε και επισήμως τις αλλαγές που είχε υποσχεθεί για τη δυνατότητα διόρθωσης φύλου από τα 15 έτη, αντί για τα 17, όπως αρχικά προβλεπόταν. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η ύπαρξη γνωμάτευσης ιατρικού συμβουλίου το οποίο θα συσταθεί στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐας Κυριακού. 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!