Νομιμοποιεί την κάνναβη για προσωπική χρήση η Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία ενδεχομένως να γίνει η πρώτη χώρα στην περιοχή της Ασίας -Ειρηνικού που θα νομιμοποιήσει την κάνναβη για προσωπική χρήση. Η χρήση μαριχουάνας είναι νόμιμη σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ και σε χώρες της Ευρώπης όπως η Ολλανδία, αλλά σε χώρες της Ασίας υπάρχουν αυστηρές απαγορεύσεις. Η Αυστραλία θέσπισε πρόσφατα νόμους που απελευθερώνουν την πρόσβαση στην κάνναβη για ιατρική χρήση, αλλά δεν επιτρέπει την ψυχαγωγική χρήση.

Η νέα πρωθυπουργός των Εργατικών Jacinda Ardern, δήλωσε την Τρίτη ότι συμφώνησε με πρόταση των Πρασίνων για δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Η Ardern που είναι σε επαφές για σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 23ης Σεπτεμβρίου, έθεσε ψηλά στις προτεραιότητες της ατζέντας της, τις μεταρρυθμίσεις στους νόμους για τα ναρκωτικά σε μια χώρα όπου η χρήση είναι σε ψηλά επίπεδα παγκοσμίως.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!