Κ. Ζουράρις για αλλαγή φύλου: Είναι διαταραχή, όπως μία παιδική ασθένεια

Την άποψη πως το θέμα με την αλλαγή φύλου είναι καθαρά ιατρικό, εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις σε σημερινές του δηλώσεις. 

Συγκεκριμένα ο κ. Ζουράρις μιλώντας στο ραδιόφωνο του "Real" επισήμανε: «Το θέμα είναι ιατρικό. Ο πατέρας μου υπήρξε ο ιδρυτής της Σεξολογίας και ενδροκρινολόγος. Διάβασα, εγώ, όλα τα σχετικά, τώρα, με τις τελευταίες έρευνες της Βιογενετικής και της Ενδοκρινολογίας. Σε μερικούς ανθρώπους εμφανίζεται από αυτά τα 4 δισ. γράμματα που έχουν τα χρωμοσώματά μας και το γονίδιό μας, εμφανίζουν  αλλαγή των αριθμών μεταξύ τους και επομένως ήδη από την βρεφική ηλικία, πολύ σπάνιο βέβαια είναι, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν αλλαγή αυτής της τάξεως των γραμμάτων και είναι διαταραχή όπως μία παιδική αρρώστια. Εξ' ου και βλέπετε ότι για τα κάτω των ενηλίκων, δηλαδή, κάτω των 17 ετών, πρέπει να υπάρξει γνωμάτευση ιατρική και μάλιστα σε ειδικό νοσοκομείο. Είναι διαταραχές αυτές. Εμφανίζουν ενδοκρινολογικές διαταραχές και είναι αμιγώς ιατρικό θέμα».

Στο ερώτημα αν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, ο κ. Ζουράρις απάντησε: «Προφανώς»
Φυσικά δικαιούνται διότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι θεσμός πνευματικός. Αλλά στο συγκεκριμένο σημείο δεν παραβλέπουν π.χ. ότι καθαρά είναι ιατρικό θέμα είναι όπως ο παιδικός διαβήτης, δεν υπάρχει καμία διαφορά.

 
Τέλος ερωτώμενος για το  εάν πρέπει να παρεμβαίνει η Εκκλησία σε αυτό το θέμα ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις τόνισε: «Βεβαίως δικαιούνται. Φυσικά δικαιούνται διότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι θεσμός πνευματικός. Αλλά στο συγκεκριμένο σημείο δεν παραβλέπουν π.χ. ότι καθαρά είναι ιατρικό θέμα είναι όπως ο παιδικός διαβήτης, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Δεν το λέω εγώ, το λέει η Ιατρική, το λέει η Βιογενετική» κατέληξε ο υφυπουργός Παιδείας. 

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!