Παρέμβαση εισαγγελέα για διασπορά ψευδών ειδήσεων μετά τις καταγγελίες περί χολέρας στο «Έλενα Βενιζέλου»

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν οι καταγγελίες περί κρούσματος χολέρας σε υπόγειο του νοσοκομείου και μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου».

 

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί αν διαπράχθηκε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Η παρέμβαση του εισαγγελέα είχε αφορμή έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ που διαψεύδει το περιστατικό. 

 

Υπενθυμίζεται πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) είχε καταγγείλει την ανίχνευση δονακίου της χολέρας στο υπόγειο του νοσοκομείου.

 

Όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση, «στο υπόγειο της αποθήκης τροφίμων έξι μήνες τρέχουν νερά. Διαμαρτύρεται συνεχώς το Σωματείο και οι Εργαζόμενοι. Η Διοίκηση δεν αποκατέστησε τη βλάβη. Το πρόβλημα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Τα νερά τρέχουν. Έγινε καλλιέργεια δείγματος του νερού που τρέχει από την αποθήκη τροφίμων από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου. Στα πρώτα δείγματα ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας».

 

Χθες, το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) εξέδωσε σχετική ανακοίνωση τονίζοντας πως δεν τεκμηριώνεται η εμφάνιση χολέρας.

 

Συγκεκριμένα το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει ότι «Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας».


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!