Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Σπυράκη -Η αποστολή της νέας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ

Η έξοδος του Βασίλη Κικίλια από τον «πρωινό καφέ» της ΝΔ ήταν αποφασισμένη εδώ και καιρό. Και δεν έχει καμία σχέση με την προσωπική ζωή του βουλευτή.

Το κόμμα χρειαζόταν ένα πιο δυναμικό πρόσωπο. Η Μαρία Σπυράκη, πρώην δημοσιογράφους του Mega, από τους «σπασίκλες» της Ευρωβουλής, ήταν το ιδανικό πρόσωπο για τον Κυριάκο, που θα ενισχύσει την ευρωβουλευτή και με νέους αναπληρωτές.

Αποστολή της Μαρίας Σπυράκη (που θα διατηρήσει τη θέση της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), ως εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, είναι:

α. Να ενισχύσει το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρώπη. Οπως λέγεται χαρακτηριστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πλέον δυο φορές τον μήνα στις Βρυξέλλες. Θα είναι συμμέτοχος στις κρίσιμες αποφάσεις που θα ληφθούν για το μέλλον της Ευρώπης. Και θα προετοιμάσει το έδαφος για το όταν θα αναλάβει πρωθυπουργός. Η επιλογή ο νέος εκπρόσωπος Τύπου να είναι ταυτόχρονα και ευρωβουλευτής (με στενές προσωπικές σχέσεις με πολλούς επιτρόπους) εξυπηρετεί αυτόν τον στόχο. 
β. Να διευρύνει την επιρροή της ΝΔ στον μεσαίο χώρο, το κρίσιμο αυτό κομμάτι των ψηφοφόρων που δίνουν την εκλογική νίκη. «Θέλουμε την αυτοδυναμία, είμαστε πολύ κοντά», σχολιάζουν συνεργάτες της κυρίας Σπυράκη, με τους οποίους επικοινώνησε το iefimerida. Το κεντρώο προφίλ της Μαρίας Σπυράκη βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην εκλογική διαδικασία στην Κεντροαριστερά ενισχύουν την αισιοδοξία των επιτελών της ΝΔ.

Η Μαρία Σπυράκη, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, υπήρξε για χρόνια δημοσιογράφος, ενώ έγινε ευρύτερη γνωστή από τη θητεία της στο Mega, όπου κάλυπτε το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς την πρότεινε για ευρωβουλευτή, και έτσι μπήκε πρόωρο τέλος στη δημοσιογραφική της καριέρα.  


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!