Τίλερσον: Δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ -Μικροπρέπειες ότι είπα «βλάκα» τον Τραμπ

Ο Ρεξ Τίλερσον έκανε δήλωση μπροστά στις κάμερες, σε μία προσπάθειά του να σταματήσει τις φήμες περί κόντρας του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Ποτέ δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών. «Θα είμαι εδώ για όσο ο πρόεδρος νιώθει ότι μπορεί να είμαι χρήσιμος στην επίτευξη των στόχων του», πρόσθεσε. Ο Τίλερσον διέψευσε δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, τον έπεισε να μείνει τελικά στη θέση του, όταν άρχισε να σκέφτεται την παραίτηση.

«Δεν χρειάστηκε ποτέ να με πείσει ο αντιπρόεδρος να παραμείνω υπουργός Εξωτερικών, γιατί ποτέ δεν σκέφτηκα να εγκαταλείψω τη θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μικροπρέπειες ότι είπα ''βλάκα'' τον Τραμπ»

Ο Τίλερσον έκανε τις δηλώσεις έπειτα από δημοσίευμα του NBC το οποίο ανέφερε ότι ο υπουργός ήταν έξαλλος επειδή ο Τραμπ τον υπονόμευε δημοσίως για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Μάλιστα, το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Τίλερσον αποκάλεσε «βλάκα» τον Αμερικανό πρόεδρο το περασμένο καλοκαίρι κάτι που- αναφέρει το NBC- το γνώριζε ο Τραμπ.

Οταν ρωτήθηκε αν πράγματι αποκάλεσε ποτέ τον Αμερικανό πρόεδρο «βλάκα», ο Τίλερσον δεν απάντησε ευθέως. «Στα μέρη μου δεν ασχολούμαστε με τέτοιες ανόητες μικροπρέπειες», αποκρίθηκε ο υπουργός. «Δεν πρόκειται να γίνω μέρος αυτής της προσπάθειας να διασπαστεί αυτή η διοίκηση», πρόσθεσε.

Ο Τίλερσον φρόντισε να επαινέσει τον Τραμπ, αναφέροντας ότι οι στόχοι του προέδρου στην εξωτερική πολιτική σπάνε τα στερεότυπα για το τι είναι εφικτό για τη χώρα. «Είναι έξυπνος, απαιτεί αποτελέσματα όπου πάει», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.
 
Εδώ και μήνες γίνεται συζήτηση για την κόντρα μεταξύ Τίλερσον και Τραμπ, η οποία αρκετές φορές έγινε εμφανής και δημοσίως, με τους δύο τους να εκφράζουν διαφορετική θέση για σημαντικά ζητήματα, μεταξύ άλλων για το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.

Πηγή: Reuters, CNN


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!