Αντιπρόεδρος Καταλονίας: Η Μαδρίτη δεν μας δίνει άλλη επιλογή παρά να ανακηρύξουμε μια νέα δημοκρατία

Την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για το πιο θα είναι το επόμενο βήμα της Καταλονίας, ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας έδωσε ένα δείγμα των προθέσεων.

«Οι ισπανικές αρχές δεν μας δίνουν άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε στην ανακήρυξη μιας νέας δημοκρατίας», δήλωσε στο Associated Press ο Οριόλ Τζουνκέρας. Πρόσθεσε ότι το κόμμα του, ένα από τα δύο του κυβερνητικού συνασπισμού της Καταλονίας, «θα εργαστεί για τη δημιουργία μιας δημοκρατίας, γιατί καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει δημοκρατική εντολή για τη δημιουργία μιας τέτοιας δημοκρατίας».

Επέμεινε πάντως ότι μιλά εκ μέρους του κόμματός του και όχι εξ' ονόματος της τοπικής κυβέρνησης του Κάρλες Πουτζδεμόντ.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο ηγέτης της Καταλονίας δεν σκοπεύει τελικά να εμφανιστεί στην ισπανική Γερουσία, προκειμένου να υπερασπιστεί το πλάνο του για ανεξαρτητοποίηση και να επιχειρηματολογήσει κατά της απόφασης της Μαδρίτης να καρατομήσει την κυβέρνηση της περιφέρειας.

Καταλανοί πολιτικοί ανέφεραν, σύμφωνα με το Associated Press, ότι ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων ότι τελικά την Πέμπτη ο Πουτζδεμόντ θα παραστεί στη συνεδρίαση της Βουλής της περιφέρειας.

Ισπανικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι ο Καταλανός ηγέτης θα εμφανιζόταν στη συνεδρίαση της Γερουσίας στην οποία θα εξεταστεί το αίτημα του Μαριάνο Ραχόι να καρατομηθεί η καταλανική κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να τεθούν προς έγκριση την Παρασκευή.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!