Σταύρος Θεοδωράκης: Έχω ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα | Εκδήλωση - Ανοιχτή συζήτηση στο Δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη

«Η κοινωνία θέλει λύσεις. Δεν θέλει επιστροφή στο παρελθόν. Δεν θέλει ψεύτικες υποσχέσεις. Θέλει τολμηρή ηγεσία που ξέρει να διαβάζει τα μηνύματα των καιρών». Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη, απαντώντας για δύο ώρες σε ερωτήσεις του συγγραφέα Γιώργου Σκαμπαρδώνη και σε φίλους, εκπροσώπους τοπικών φορέων, υποστηρικτές, ανθρώπους της παραγωγής.
Στο πλευρό του ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε και τον υποψήφιο βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Νίκο Νυφούδη, ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, οι πρώην υπουργοί Σπύρος Βούγιας και Γιάννης Μαγκριώτης, η Γιάννα Παναγοπούλου, ο Σπύρος Πέγκας, ο Πέτρος Τερζής, ο Παύλος Σιλβιστόπουλος και ο Δημήτρης Βακάμης από την ομάδα υποστηρικτών του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και ο Χρήστος Παπαδούλης, Γραμματέας Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης.
Μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:
- Στα τρία χρόνια που είμαι στην πολιτική έχω δείξει ότι επιμένω σε τολμηρές λύσεις για τη χώρα και νομίζω ότι αυτή είναι η διέξοδος στα προβλήματα που ζει η κοινωνία μας. Δεν έχω κρυφτεί σε καμιά μάχη κι έχω υπερασπιστεί πάντα τα συμφέροντα των πολλών. Το νέο κόμμα πρέπει να έχει στόχο 15%. Κι αυτό θα γίνει αν το κόμμα που φτιάχνουμε γίνει η φωνή των νέων ανθρώπων που 1 στους 2 είναι άνεργος, αν γίνει οι φωνή αυτών που απέχουν, των απογοητευμένων από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και εκείνων που βλέπουν ότι η συντηρητική ΝΔ δεν είναι η λύση. Αυτές τις δυνάμεις νομίζω ότι μπορώ να εκπροσωπήσω. Το νέο κόμμα δεν μπορεί να είναι ούτε μια νοσταλγική φωτογραφία του παρελθόντος ούτε άνευρο άθροισμα παραγόντων.
- Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Η πρώτη έγνοια μου είναι να πάρει σάρκα και οστά το νέο Κόμμα-Κίνημα. Να αποκτήσει όργανα, θέσεις και κυρίως δυνατή φωνή στην κοινωνία. Δεν θα είμαι μόνος μου βέβαια, οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα μας πλαισιώσουν -γιατί μόνο έτσι υπάρχει προοπτική- θα είναι αυτοί που θα μας δώσουν δύναμη. Από την πρώτη ημέρα λοιπόν θα υπάρξει ένα συλλογικό όργανο με όλες τις πολιτικές απόψεις. Ταυτόχρονα και μια οργανωτική επιτροπή για το συνέδριο της Άνοιξης. Στόχος είναι ένα ισχυρό κέντρο, που θα εκφράζει την πολυμορφία του χώρου και θα μιλά στους ανήσυχους προοδευτικούς πολίτες που μας στηρίζουν: κεντρώους, κεντροαριστερούς, φιλελεύθερους, οικολόγους, σοσιαλδημοκράτες. Σε λίγες εβδομάδες θα έχουν ενταχθεί στο νέο Κόμμα-Κίνημα εκατοντάδες στελέχη της κοινωνίας που θα επεξεργασθούν μαζί μας τις λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.
- Χρέος όλων μας είναι να σκεφτόμαστε με ποιο τρόπο θα κυβερνηθεί η χώρα. Στην πολιτική δεν υπάρχουν λύσεις καρμπόν. Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή μας σε μια κυβέρνηση δεν είναι συμφωνία για τις καρέκλες -όπως γίνεται μέχρι σήμερα- αλλά συμφωνία για τις λύσεις.
- Την ενότητα και τη συνοχή θα την εγγυηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες στις 12 Νοεμβρίου. Και κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει έναν αρχηγό που έχει νωπή λαϊκή εντολή από εκατοντάδες χιλιάδες. Χρέος βέβαια του νέου αρχηγού θα είναι να ενώνει και να μη λειτουργεί ως ομαδάρχης. Να δημιουργήσει ένα ζωντανό, σύγχρονο κόμμα με σεβασμό στη διαφορετική άποψη αλλά και με γερό τιμόνι.
- Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την ανεργία των νέων, θα τις βρείτε και στη δέσμη των 21 θέσεων μας για το πρόγραμμα του νέου φορέα. Μείωση για 3 χρόνια φόρων και εισφορών για νέους που ανοίγουν επιχείρηση, σε συνάρτηση με τον αριθμό των απασχολούμενων. Και θα «κλέψω» και μία θέση του Μακρόν, η οποία νομίζω ότι θα φέρει πίσω πολλούς ανήσυχους επιστήμονες που μας άφησαν τα χρόνια της κρίσης: μείωση φορολογίας για start-ups από 33,5% σε 25%.
Δείτε βίντεο με στιγμιότυπα από τη ανοιχτή συζήτηση στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και φωτογραφίες εδώ.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!