Όλες οι λεπτομέρειες για την απαγωγή Λεμπιδάκη: Συνέχεια έμπαιναν στο «κύκλωμα« και νέα πρόσωπα- Ψάχνουν τέσσερα ακόμα κρησφύγετα

Όλοι οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη φορούσαν τα ίδια ρούχα, είχαν καλυμμένα πρόσωπα και έφεραν οπλισμό, όταν τον επισκέπτονταν ενώ μιλούσαν ψιθυριστά ώστε να μην έχει ο επιχειρηματίας καμία δυνατότητα να τους αναγνωρίσει. Η Αστυνομία ψάχνει πλέον τα τέσσερα κρησφύγετα που έκρυβαν τον επιχειρηματία ενώ αναζητούνται και άλλα μέλη του κυκλώματος, όπως έγινε γνωστό στην συνέντευξη τύπου της ΕΛ.ΑΣ. που δόθηκε το πρωί της Τετάρτης για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη.

 

 

Οι λεπτομέρειες για την απαγωγή Λεμπιδάκη 

 

O γενικός αστυνομικός διευθυντής της Κρήτης κ. Λαγουδάκης σημείωσε ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη η επιτυχία για τα χρονικά της Ελλάδας. «Ήταν σίγουρο ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν στον χώρο που επιχειρήσαμε επειδή ξέραμε πλέον και ποιος τον φυλούσε την ημέρα της σύλληψης» είπε ο αστυνομικός διευθυντής.

 

 «Η διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων χρειάζονται προσεκτικούς χειρισμούς. Από την πρώτη στιγμής κύριο μέλημα ήταν η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Καταφέραμε αρχικά να ανιχνεύσουμε το επιχειρησιακό σχέδιο των δραστών και κατόπιν στην χαρτογράφηση της οργάνωσης, μέσα από τεχνικές διαδικασίες παρακολούθησης εντοπίσαμε τον επιχειρηματία».

 

Όπως έγινε γνωστό οι αρχές δεν έχουν εντοπίσει τα άλλα κρησφύγετα της οργάνωσης, ωστόσο οι χώροι που έκρυβαν οι απαγωγείς τον επιχειρηματία ήταν συνολικά πέντε, ενώ η Αστυνομία εκτιμά ότι έχει συλλάβει τον «εγκέφαλο» της απαγωγής.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Με τα ίδια ρούχα και βαρύ οπλισμό οι απαγωγείς

 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι εμπλεκόμενοι σύστησαν εγκληματική οργάνωση τον Μάρτιο του 2017 και στη συνέχεια στην οργάνωση έμπαιναν και νέα μέλη. Τα μέλη της οργάνωσης φορούσαν όλα τα ίδια ρούχα και είχαν καλυμμένα πρόσωπα, ενώ μιλούσαν πάντα ψιθυριστά. Οι απαγωγείς χρησιμοποίησαν 5 διαφορετικά κρησφύγετα είχαν 35 τηλεφωνικές επικοινωνίες, έστειλαν 5 χειρόγραφες επιστολές και τρία βιντεοσκοπημένα μηνύματα.

 

Οι απαγωγείς είχαν τον επιχειρηματία δεμένο με αλυσίδα στο πόδι και το χέρι, ενώ πάντα κάλυπταν τα παράθυρα. 

 

«Η διερεύνηση του εγκλήματος απαιτούσε συντονισμό υπηρεσιών. Ύψιστη προτεραιότητα ήταν η ασφάλεια του επιχειρηματία. Αξιοποιούσαμε κάθε λεπτομέρεια που μαθαίναμε και έτσι φτάσαμε στον τρόπο φύλαξης του απαχθέντα».

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί των ειδικών αποστολών εντόπισαν τον επιχειρηματία και συνελήφθησαν δύο άτομα που τον φυλούσαν. 

 

Στη συνέντευξή του Τύπου, έγινε γνωστό ότι οι απαγωγείς έφεραν βαρύ οπλισμό  κατά την απαγωγή, ενώ πριν και μετά τη σύνταξη των επιστολών φέρεται ότι ίσως  τον επισκέφτηκε ο εγκέφαλος της οργάνωσης, ενώ τις επιστολές του της υπαγόρευαν και τις υπέγραφε με βιολογικό υλικό, δηλαδή το αίμα του.

 

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξετάζεται και η συμμετοχή άλλων ατόμων στο κύκλωμα των απαγωγέων και έπονται νέες συλλήψεις.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τα εύσημα του Νίκου Τόσκα

 

Η επιτυχία της Αστυνομίας είναι ένα μήνυμα στους επίδοξους απαγωγείς, σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη συνέντευξη Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγωγή του επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη.

 

Τόσο ο υπουργός όσο και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επαίνεσαν όλους τους αστυνομικούς που συνεργάστηκαν άψογα για την απελευθέρωση του επιχειρηματία, ενώ ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι η αστυνομική επιχείρηση ήταν τέλεια και μάλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει μάθημα στα σχολεία.

 

Ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας τόνισε σε δηλώσεις του ότι στην Κρήτη η αστυνομία απέδειξε την αποτελεσματικότητά της. «Θέλουμε να δώσουμε τα εύσημα σε αυτούς που τα δικαιούνται, στους αστυνομικούς που οργάνωσαν και ολοκλήρωσαν την αποστολή απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Η βιασύνη ή το λάθος θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία». Τέλος, εξήρε τη βούληση και τις ικανότητες της Αστυνομίας και τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται σίγουρη για την ασφάλεια που μπορεί να τους παρέχει η Ελληνική Αστυνομία.

 

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!