«Ξέσπασμα» Μοσκοβισί: Οχι και μαθήματα από τον κ. Βαρουφάκη

Την ενόχληση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί προκάλεσε η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στην Liberation, ο οποίος έγραψε ένα αιχμηρό tweet απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών. 

«Οχι και μαθήματα από τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος ξαναγράφει την ιστορία. Η ευθύνη του είναι τεράστια. Στοίχισε πολύ στη χώρα του» έγραψε ο κ. Μοσκοβισί. 

Στη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι δεν έχει επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα και πως θλίβεται όταν κοιτάζει την κυβέρνησή του. 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει: «Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δείχνουν φοβισμένοι, αλλοτριωμένοι. Πολλές φορές μοιάζουν σαν να επαναστατούν ή να συζητούν». 

Αναφερόμενος στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο κ. Βαρουφάκης λέει πως τον βλέπει ως «φίλο», όμως δεν περιμένει πολλά από την πολιτική του.

Στην παρατήρηση του Γάλλου δημοσιογράφου ότι η Ελλάδα τα πάει καλύτερα τον τελευταίο καιρό από οικονομικής άποψης, ο Βαρουφάκης απαντά: «Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτό το ψέμα. Και το 2013- 2014, έκαναν λόγο για έξοδο από την κρίση». 

«Στην Ευρώπη, οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι δυστυχούν», υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα.  


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!