Νέα ένταση στην Κορεατική χερσόνησο-Η Β. Κορέα καλεί σε εθνικό αγώνα καθώς πλοίο των ΗΠΑ φτάνει στην περιοχή

Ανεβαίνουν και πάλι οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο, καθώς η Βόρεια Κορέα ζήτησε από το λαό έναν αγώνα σε εθνικό επίπεδο ενάντια στις ΗΠΑ και τις επιθετικές "γκανγκστερικές κινήσεις για κυριαρχία". 

 

Η ανακοίνωση αυτή είναι αποτέλεσμα της προσέγγισης στην κορεατική χερσόνησο αμερικανικού πολεμικού πλοίου για ασκήσεις με τη Νότια Κορέα.

 

"Οι κινήσεις των αμερικανών γκάνγκστερ για κυριαρχία, υποδούλωση, επιθετικότητα και πόλεμο γίνονται ολοένα και πιο απερίσκεπτες και επικίνδυνες μετά την φρενίτιδα του διψασμένου για πόλεμο Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος αποβλέπει στην ολική καταστροφή της Βόρειας Κορέας »χωρίς δισταγμός ", δήλωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Ειρήνης της Κορέας, όπως ανέφερε ο κρατικός οργανισμός KCNA. 

 

"Οι φιλοαμερικανοί προδότες και μανιακοί των συγκρούσεων στη Νότια Κορέα ενισχύουν τις πολεμικές υστερίες των ΗΠΑ", προστίθεται στη δήλωση.

 

Το βορειοκορεατικό καθεστώς αμφισβητεί επίσης την 64χρονη «αμοιβαία αμυντική συνθήκη» μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας. Η συνθήκη, που υπογράφηκε το 1953, επιτρέπει στην Ουάσινγκτον να τοποθετήσει στρατιωτικές δυνάμεις στη Νότια Κορέα.

 

Η Πιονγιανγκ χαρακτηρίζει τη συνθήκη "επιθετικό και προδοτικό έγγραφο πολέμου" που βοηθά την Ουάσινγκτον να διατηρήσει τις "ιμπεριαλιστικές επιθετικές δυνάμεις" στη Νότια Κορέα.

 

 Οι στρατιωτικές ασκήσεις πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν γύρω στις 20 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας. Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα διεξάγουν κοινές ασκήσεις για την ανίχνευση, βαλλιστικών πυραύλων, αλλά και για υποβρυχιακό πόλεμο.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!