Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα

«Η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας.

«Μέρα με τη μέρα η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία γίνεται μη διαχειρίσιμη» προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας τη μείωση των κονδυλίων και του προσωπικού.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Bουλή προβλέπεται ότι «τα νοσοκομεία θα πάρουν 450 εκατομμύρια ευρώ  λιγότερα από φέτος και ταυτόχρονα θα διατηρηθεί η αναλογία κάθε τρεις αποχωρήσεις,  μια πρόσληψη».

Σημείωσε επίσης ότι «40 νοσοκομεία που εφημερεύουν, δεν διαθέτουν καθόλου αξονικό τομογράφο, από τα 135» ενώ «πολλά νοσοκομεία του κέντρου όπως το Σισμανόγλειο, το Ασκληπιείο, το Αττικό, έχουν παλιούς αξονικούς τομογράφους, οι οποίοι τακτικά χαλάνε και τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν ούτε 400 ευρώ για να τα συντηρήσουν».

«Ακτινογραφικά μηχανήματα η χώρα μας έπρεπε να έχει 70 και έχει μόνο 17, με αποτέλεσμα  13.000 καρκινοπαθείς να μένουν εκτός ακτινοθεραπείας και αυτό σημαίνει ότι πεθαίνουν με φρικτούς πόνους. Δεν υπάρχουν μηχανήματα διάγνωσης του καρκίνου. Όλη η χώρα μας έχει τέσσερα όταν νοσοκομείο στην Αδριανούπολη της Τουρκίας όπου πηγαίνουν οι κάτοικοι του Έβρου, έχει τρία» πρόσθεσε.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!