Προς παράταση η υποχρεωτική αντικατάσταση των χάρτινων μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών

Περισσότερες από 100.000 προσωποποιημένες «έξυπνες» κάρτες έχουν εκδοθεί επί του παρόντος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί σήμερα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η συγκυρία προφανώς δεν είναι τυχαία, καθώς από το πρωί, οι συρμοί του Μετρό παραμένουν ακινητοποιημένοι λόγω της 24ωρης απεργίας του Σωματείου εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ., οι οποίοι επικαλούνται την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, το χάος στα εκδοτήρια και την εξάντληση των εργαζομένων.

Δεδομένου ότι εκ των περίπου 250.000 κατόχων χάρτινων μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών λιγότεροι από τους μισούς (100.000) έχουν ήδη μεταβεί στην προσωποποιημένη κάρτα, σύμφωνα με πληροφορίες μια παράταση πέραν της 31ης Οκτωβρίου 2017 αποτελεί λογική εξέλιξη.

Στην προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών, από εχθές το απόγευμα ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων προσωποποιημένων καρτών σε όσους προτίμησαν τη διαδικασία έκδοσης με κατάθεση φακέλου και αποστολής με συστημένη επιστολή μέσω του ταχυδρομείου. Μέχρι στιγμής την εν λόγω διαδικασία έχουν επιλέξει πάνω από 10.000 επιβάτες.

Από αύριο τίθενται μάλιστα σε λειτουργία πρόσθετα εκδοτήρια προσωποποιημένων καρτών σε κεντρικούς σταθμούς με μεγάλη προσέλευση. Τα νέα τερματικά μπαίνουν σε Πειραιά, Καλλιθέα, Συγγρού Φιξ, Δάφνη, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ευαγγελισμός και Πανεπιστήμιο.

Οι μέχρι σήμερα 100.000 κάτοχοι προσωποποιημένων ATHENA.CARD μπορούν να επαναφορτίσουν τις κάρτες τους, δίχως να προσέλθουν στα εκδοτήρια των σταθμών, αλλά μέσω των αυτόματων μηχανημάτων που υπάρχουν στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς, συμπεριλαμβανομένου του τραμ. Επίσης, μπορούν να κάνουν φόρτιση προσωποποιημένων καρτών και μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΟΑΣΑ www.athenacard.gr .

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!