Αποχώρηση Πενς από γήπεδο φούτμπολ, όταν παίκτες γονάτισαν στον εθνικό ύμνο

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αποχώρησε από έναν αγώνα φούτμπολ μεταξύ των ομάδων Indianapolis Colts και San Francisco 49ers, όταν μερικοί παίκτες γονάτισαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ.

«Αποχώρησα από τον αγώνα επειδή δεν ήθελα να δώσω αξία σε ένα γεγονός που αποτελεί ασέβεια για τους στρατιώτες, την σημαία μας, αλλά και τον εθνικό μας ύμνο», έγραψε στο Twitter.

Αυτού του είδους η διαμαρτυρία συνηθίζεται το τελευταίο διάστημα στα αμερικανικά γήπεδα φούτμπολ. Οι ίδιοι οι παίκτες δήλωσαν ότι η στάση τους αποτελεί διαμαρτυρία έναντι της ρατσιστικής δικαιοσύνης.Την κίνηση αυτή έκανε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016 ο πρώην quarterback των San Francisco 49ers Κόλιν Κέπερνικ. Συγκεκριμένα, γονάτισε κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου διαμαρτυρόμενος για το κύμα δολοφονιών μαύρων από λευκούς αστυνομικούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε δικό του tweet έγραψε ότι ζήτησε από τον Πενς να αποχωρήσει από το στάδιο, «αν οι παίκτες γονάτιζαν δείχνοντας ασέβεια έναντι της χώρας μας». 

Ο Πενς, πρώην κυβερνήτης στην πολιτεία Ιντιάνα, νωρίτερα είχε αναρτήσει μία φωτογραφία με τον ίδιο και την σύζυγό του, Κάρεν Πενς στο στάδιο (Lucas Oil Stadium) φορώντας ένα καπελάκι κι ένα μπλουζάκι των Colts. Μετά την έξοδό του, ο Πενς ανάρτησε φωτογραφία με τον ίδιο και την σύζυγό του σε στάση προσοχής, τη στιγμή της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου εντός του σταδίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!