Στον ανακριτή η σύζυγος κι ο εραστής για τη δολοφονία του καρδιολόγου στη Σητεία

Ο 37χρονος Βούλγαρος αστυνομικός κρίθηκε εξ αρχής ύποπτος και τεθηκε σε παρακολούθηση και κλήθηκε για κατάθεση, ενώ στη συνέχεια για κατάθεση εκλήθη και η βουλγαρικής καταγωγής σύζυγος του καρδιολόγου. 

Ενας κτηνοτρόφος από τη Σητεία, 73χρονος κυνηγός που είδε από μακριά τη δολοφονία και κατέθεσε παίζοντας καθοριστικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπίθεσης, ενώ το όπλο της δολοφονίας εντοπίστηκε πεταμένο κοντά στο σημείο όπου είχε στηθεί η ενέδρα θανάτου. Δίπλα δε βρέθηκε και κάλυκας. Τα αποτυπώματα του Βούλγαρου βρέθηκαν πάνω στην καραμπίνα.

Σε βάρος του 37χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ η 38χρονη σύζυγος του κατηγορείται ως συνεργός.

Με βάση τα όσα αναφέρει το σάιτ fonien.gr, o 73χρονος αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε πως...

«Ηταν περίπου 8.30 με 8:40 όταν καθόμουν σε ένα ύψωμα πάνω από τον επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας- Σητείας. Είδα το αυτοκίνητο του γιατρού να δέχεται τον πρώτο πυροβολισμό από έναν άγνωστο που ήταν κρυμμένος πίσω από αγριελιές». Ο γιατρός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου από τον πυροβολισμό και το ΙΧ του έπεσε στην άκρη του δρόμου. Και συνέχισε λέγοντας:

«Ο γιατρός βγήκε έξω φωνάζοντας βοήθεια και ο δράστης τον πλησίασε και του έριξε από κοντά άλλους δύο πυροβολισμούς. Εγώ του φώναξα “φονιά, άτιμε, έφαγες τον άνθρωπο”. Εκείνος απομακρύνθηκε τρέχοντας προς τους ελαιώνες όπου μετά την έρευνα βρέθηκαν τα προσωπικά του αντικείμενα τα οποία ξεφορτώθηκε και άλλαξε ρούχα. Μετά μπήκε στο ΙΧ και απομακρύνθηκε με ταχύτητα στον περιφερειακό Μακρύ Γιαλού- Ιεράπετρας».

Η αστυνομία προσανατολιζόταν στο ενδεχόμενο το κίνητρο της δολοφονίας να είναι ερωτικό απορρίπτοντας το ενδεχόμενο της ληστείας. Αντίθετα, στρέφονταν στο σενάριο ότι οι δράστες γνώριζαν ότι ο 62χρονος πήγαινε κάθε Σαββατοκύριακο στο Μακρύ Γυαλό για να εξετάσει ασθενείς του και άρα ήξεραν από πριν ότι θα περνούσε από το συγκεκριμένο σημείο. Αυτός ήταν και ο λόγος που ερευνούσαν τον στενό κύκλο του θύματος. 


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!