Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

Πυρετός επικρατεί στην κυβέρνηση, καθώς την ώρα που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να ψηφίσουν - εν μέσω διαφωνιών - για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Επίσης, εντός της εβδομάδας θα κλείσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για να επιταχυνθεί η επένδυση στο Ελληνικό και οσονούπω φτάνουνΟι ε στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών, με την κυβέρνηση να επιδιώκει επίσπευση της ολοκλήρωσης των προαπαιτουμένων και κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης έως το τέλος του έτους.

Το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου συνιστά, όμως, την πρώτη πραγματική δοκιμασία για το συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ (Δημήτρης Καμμένος και Κώστας Κατσίκης) και τουλάχιστον μία από τον ΣΥΡΙΖΑ (Γεωργία Γεννιά) έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη διάταξη για αλλαγή φύλου με υπεύθυνη δήλωση από τα 15 έτη, απειλώντας έτσι την πλειοψηφία.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως υπάρχουν και άλλοι «σιωπηλοί» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με τη συγκεκριμένη διάταξη, ενώ ενστάσεις υπάρχουν, εκτός από τους συνήθεις δύο... υπόπτους των ΑΝΕΛ, από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη για τη διάταξη που αφορά στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης και η οποία δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στο ίδιο νομοσχέδιο.

Την ίδια στιγμή, το Μαξίμου έχει να διαχειριστεί και το μέτωπο που άνοιξε με την Εκκλησία, καθώς τόσο η Ιερά Σύνοδος όσο και η Κοινότητα του Αγίου Όρους εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στις διατάξεις για την αλλαγή φύλου. Μάλιστα, αυτή τη φορά, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στην προηγούμενη μείζονα κρίση των σχέσεων κυβέρνησης-Εκκλησίας για τα θρησκευτικά στα σχολεία, οι πολιτικοί συσχετισμοί φέρνουν τους ΑΝΕΛ στο πλευρό του Μαξίμου και απέναντι στην ιεραρχία.

Όπως είναι λοιπόν λογικό, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα με αμηχανία και προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι στη ΝΔ, η οποία επίσης δείχνει να ταλανίζεται από εσωτερικές έριδες. Σε ό,τι αφορά, ωστόσο, το ενδεχόμενο απόσυρσης του νομοσχεδίου, κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται κατηγορηματικά πως τούτο δεν υπάρχει στον ορίζοντα πλην ίσως μόνο κάποιων νομοτεχικών βελτιώσεων.

Σ' αυτό το κλίμα, ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στην Κύπρο για να συμμετάσχει αύριο στη Σύνοδο των Χωρών του Νότου και την Τετάρτη θα βρεθεί στη Λάρισα, προκειμένου να μιλήσει στο 4ο κατά σειράν Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο. Έπειτα θα αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες, συνοδευόμενος από αρκετούς επιχειρηματίες και υπουργούς (Κοτζιάς, Καμμένος, Παππάς, Παπαδημητρίου), καθώς η οικονομία και οι επενδύσεις θα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας. Το πρόγραμμα των επαφών του, άλλωστε, περιλαμβάνει - εκτός απροόπτου - συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, στον απόηχο της φθινοπωρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Στις συναντήσεις του με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς, ο Πρωθυπουργός θα συζητήσει επίσης εκτενώς για το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την ασφάλεια και τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή - συμπεριλαμβανομένων των διευκολύνσεων στις ΗΠΑ στη βάση της Σούδας - αλλά και την ενεργειακή συνεργασία.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!