Δεν επηρέασε τα ισπανικά ομόλογα η Καταλονία

Η Ισπανία βγήκε σήμερα στις αγορές για να αντλήσει έως και 5,25 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω τριών εκδόσεων: ένα νέο πενταετές ομόλογο, ένα ομόλογο συνδεδεμένο με τον πληθωρισμό λήξης 2024 και ένα ομόλογο λήξης 2029.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της Ισπανίας υποχωρεί μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες αύξησης, αλλά τα ισπανικά ομόλογα εξακολουθούν να οδεύουν στη χειρότερη εβδομάδα τους σε τρεις μήνες.

Ο ισπανικός δείκτης IBEX ανέκαμψε επίσης από τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και πάνω από έναν χρόνο που σημείωσε χθες, και ενισχύεται 0,5% σήμερα.

Τα ισπανικά assets ανακάμπτουν λοιπόν μετά από την έντονη ζήτηση που σημειώθηκε στην δημοπρασία ομολόγων η οποία θεωρήθηκε θετική για τα ομόλογα της Ισπανίας που δέχθηκαν ισχυρή πίεση αυτή την εβδομάδα λόγω των εντάσεων μεταξύ της Μαδρίτης και της περιφέρειας Καταλονίας, η οποία πρόκειται να δηλώσει την ανεξαρτησία της.

Ο αριθμός των προσφορών στη δημοπρασία ήταν πάνω από το διπλάσιο του ποσού που ζητούσε η Ισπανία, σε κάθε μια από τις τρεις εκδόσεις, αν και οι αποδόσεις στα βραχυπρόθεσμα ομόλογα αυξήθηκαν - ένα σημάδι της νευρικότητας των επενδυτών εν όψει της Δευτέρας όπου αναμένεται η Καταλονία να κηρύξει την ανεξαρτησία της.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!