Νεκρή η πλέον καταζητούμενη τρομοκράτισσα του ISIS -Η «λευκή χήρα» Σάλι Τζόουνς

Η Βρετανίδα τζιχαντίστρια Σάλι Τζόουνς, γνωστή και ως «λευκή χήρα», σκοτώθηκε σε επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από την πολιορκούμενη Ράκα, de facto πρωτεύουσα του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Για πάνω από τέσσερα χρόνια η πρώην τραγουδίστρια της πανκ ήταν η πλέον καταζητούμενη τρομοκράτισσα του κόσμου.

«Οι Αμερικανοί την πέτυχαν ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από τη Ράκα. Για να μιλήσω ανοιχτά, άι στα τσακίδια», δήλωσε πηγή της βρετανικής κυβέρνησης στην εφημερίδα The Sun.

Αξιωματούχοι της CIA είπαν στους Βρετανούς ομολόγους τους ότι ένα Predator της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας σκότωσε την 50χρονη Τζόουνς τον Ιούνιο, αν και δεν μπορούν να είναι 100% σίγουροι, αφού δεν έγινε προσπάθεια να συλλέξουν δείγμα DNA της από το σημείο της επίθεσης.

Άγνωστο παραμένει αν ήταν μαζί της και ο γιος της.

Η Σάλι Τζόουνς ήταν άγαμη μητέρα δύο παιδιών και ζούσε με προνοιακά επιδόματα όταν συνάντησε τον 19χρονο τότε μέλλοντα σύζυγό της, τον τζιχαντιστή χάκερ Τζουνάιντ Χουσάιν, ο οποίος την έπεισε να ενταχθεί στις δυνάμεις του ISIS. Ασπάστηκε το Ισλάμ και εντάχθηκε στο ISIS το 2013 μαζί με τον νεαρό εραστή της, παίρνοντας μαζί της στη Συρία και τον τότε 9χρονο γιο της JoJo.

Η Τζόουνς ήταν πολύ ψηλά στη λίστα των προς εξόντωση στόχων του Πενταγώνου καθώς πιστεύεται ότι εξύφανε δεκάδες σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν η επικεφαλής της γυναικείας πτέρυγας της μυστικής ταξιαρχίας «Ανουάρ αλ Αουλάκι» κι ότι είχε αναλάβει να εκπαιδεύει νεοσύλλεκτες Ευρωπαίες τζιχαντίστριες, τις αποκαλούμενες «μουτζαχιράτ».

Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Ουμν Χουσάιν αλ Μπριτάνι» η Τζόουνς πιστεύεται ότι στρατολόγησε δεκάδες γυναίκες στην τρομοκρατική οργάνωση εξυμνώντας την «υπέροχη ζωή» στο χαλιφάτο. Ενθάρρυνε τους οπαδούς του ISIS να κάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δύση και υπερασπιζόταν τους αποκεφαλισμούς που έκαναν οι τζιχαντιστές ορκιζόμενη να κάνει το ίδιο.

Ο γιος της, που λέγεται σήμερα Χάμζα, πιστεύεται ότι υπέστη πλύση εγκεφάλου από τους τζιχαντιστές και υποχρεώθηκε να εκτελεί αιχμαλώτους.

Ο γιος της Τζόουνς, Jojo, που σήμερα λέγεται Χάμζα

Ένα εννιάλεπτο βίντεο που κυκλοφόρησε πέρυσι η τρομοκρατική οργάνωση φαίνεται ότι δείχνει το παιδί να εκτελεί έναν όμηρο.

Ο άντρας της Τζόουνς, ο Χουσάιν ήταν επικεφαλής της ταξιαρχίας χάκερς του ISIS και σκοτώθηκε το 2015 σε ηλικία 21 ετών από επίθεση αμερικανικού drone.

Μετά το θάνατό του η Τζόουνς λάμβανε, σύμφωνα με πληροφορίες, μηνιαία σύνταξη περίπου 600 ευρώ από το «Ισλαμικό Κράτος» συν ένα επίδομα 250 ευρώ ανά διμηνία ως χήρα ενός «σαντίντ» (δηλαδή «μάρτυρα»).


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!