Ο φιλόζωος κύριος Πούτιν (pics & vid)

Ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν Γκουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Σότσι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, του έκανε δώρο για τα γενέθλια του (που ήταν στις 7 Οκτωβρίου) ένα κουτάβι ράτσας Αλαμπάι (Ποιμενικός Κεντρικής Ασίας) , στο οποίο έδωσαν το όνομα «Πιστός».

Η ράτσα Αλαμπάι, μαζί με τα χειροποίητα χαλιά και την αρχαία ράτσα αλόγων κούρσας «Αχάλ Τεκέ»,περιλαμβάνονται επισήμως στην εθνική κληρονομία του Τουρκμενιστάν. Είναι στρομπουλά, χαδιάρικα και χαριτωμένα όταν είναι μικρά, ενώ όταν μεγαλώνουν γίνονται ατρόμητα τσοπανόσκυλα, ικανά να διώχνουν λύκους αλλά και κλέφτες.

Ο Μπερντιμουχαμέντοφ, δίνοντας τις ευχές του στον πρόεδρο Πούτιν, εξήρε την συνεισφορά του στα ζητήματα της οικολογίας.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν δώρο στον Βλαντιμίρ Πούτιν σκύλο. Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας του είχε δωρίσει το 2010 τον Μπάφι, ενώ το 2012 η Ιαπωνία την Γιούμε. Μάλιστα, οι Ιάπωνες ήθελαν να του δωρίσουν και ένα αρσενικό Ακίτα για να ζευγαρώσει η Γιούμε ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε. Πάντως, το πρώτο του σκυλί ήταν η Κόνι, ένα μαύρο Λαμπραντόρ που πέθανε το 2014 σε ηλικία 15 ετών. Η Κόνι είχε γίνει διάσημη όταν είχε τρομάξει την Άνγκελα Μέρκελ κατά την διάρκεια συνάντησης της με τον Ρώσο πρόεδρο.

Πηγή: reader.gr


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!