Samsung Galaxy X: To πρώτο foldable smartphone βρίσκεται αρκετά κοντά στην κυκλοφορία του

Εδώ και πολύ καιρό ακούγονται φήμες για το περίφημο smartphone που ετοιμάζει η Samsung, το Galaxy X. Κάποιοι το περίμεναν να κάνει πρεμιέρα στο τρίτο τρίμηνο του 2017 ενώ κάποιοι άλλοι το ήθελαν να συλλέγει ακόμα πιστοποιήσεις για να εγκριθεί η παραγωγή του. Το φημολογούμενο καινοτόμο smartphone έχει ήδη λάβει πιστοποίηση από το Bluetooth SIG και το National Radio Research Agency της Νότιας Κορέας, έτσι οι νέες φήμες λένε ότι θα μπορούσαμε να το δούμε ακόμη και στην έκθεση CES 2017 στο Λας Βέγκας στις αρχές Ιανουαρίου.

 

Η Samsung εξετάζει τις πιθανότητες κυκλοφορίας μίας αναδιπλούμενης συσκευής ήδη από το 2012, όταν είχε παρουσιάσει και την ανάλογη τεχνολογία εύκαμπτων OLED οθονών. Ωστόσο, διάφορα γεγονότα την τελευταία πενταετία δεν επέτρεψαν στην εταιρεία να «αφοσιωθεί» στο συγκεκριμένο project (τα θέματα που προέκυψαν από την οικονομική πορεία της εταιρείας, τις ποινικές διώξεις στελεχών και τα προβλήματα του Note 7). Παρόλα αυτά, η οικονομική ανάκαμψη και η πολύ θετική εμπορική πορεία των Galaxy S8 και Note 8 δίνουν πλέον στη Samsung το δικαίωμα να ασχοληθεί πιο ενεργά με τα πιο φουτουριστικά σχέδιά της. Άλλωστε ο ίδιος ο επικεφαλής του τμήματος φορητών συσκευών της Samsung, DJ Koh, κατά το λανσάρισμα του Galaxy Note 8 είχε δηλώσει ότι «ένα αναδιπλούμενο smartphone θα πρέπει να αναμένεται εντός της επόμενης χρονιάς».

 

Το foldable smartphone των Κορεατών ίσως να βρίσκεται αρκετά κοντά στην κυκλοφορία του.
Το foldable smartphone των Κορεατών ίσως να βρίσκεται αρκετά κοντά στην κυκλοφορία του.

 

Εάν δεν καταφέρει η Samsung να το παρουσιάσει στο Λας Βέγκας στις αρχές του χρόνου, μια επόμενη πιθανή ημερομηνία είναι το Mobile World Congress της Βαρκελώνης, το Φεβρουάριο, όπου εκεί θα παρουσιαστούν τα Samsung Galaxy S9 και Samsung Galaxy S9+, οι νέες ναυαρχίδες της εταιρείας. Επίσης, πληροφορίες από την Κορέα μάλιστα αναφέρουν ότι το Samsung Galaxy X θα είναι ένα περιορισμένης έκδοσης μοντέλο, πιθανώς μόνο για την κορεατική αγορά, το οποίο αρχικά θα κυκλοφορήσει μόνο σε 100.000 τεμάχια. Ανάλογα με το πόσο επιτυχημένο θα είναι αυτό το λανσάρισμα, θα μπορούσε η παγκόσμια κυκλοφορία του να πραγματοποιηθεί το 2019.

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!