Βραβευμένες καινοτόμες λύσεις ηλεκτρονικής υγείας, πρόνοιας και φροντίδας για Δήμους με υπογραφή VIDAVO στο πλαίσιο των Best Cities Awards 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βραβευμένες καινοτόμες λύσεις ηλεκτρονικής υγείας, πρόνοιας και φροντίδας για Δήμους με υπογραφή VIDAVO
στο πλαίσιο των Best Cities Awards 2017
Υψηλές διακρίσεις απέσπασαν δήμοι – συνεργάτες της εταιρίας ηλεκτρονικής υγείας VIDAVO,  στο πλαίσιο των Best Cities Awards 2017 με τις ολοκληρωμένες λύσεις που παρουσίασαν για σύγχρονο αποτελεσματικό management υγείας,  αναβαθμίζοντας τις ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες των υπηρεσιών ενός Δήμου σε ουσιαστικές παροχές κοντά στις ανάγκες  των δημοτών.
Ειδικότερα στην κατηγορία Υγεία / Health που περιλαμβάνει δράσεις, έργα ή και IoT Applications για την αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής παρακολούθησης και εξυπηρέτησης των πολιτών, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου απέσπασε το ΧΡΥΣΟ Βραβείο στην 2η ενότητα που αφορούσε Υλοποίηση Συστήματος Τηλεϊατρικής εφαρμόζοντας  το πιο καινοτόμο, ολοκληρωμένο σύστημα τηλεϊατρικής στην Ευρώπη. Το σύστημα που χρησιμοποιήθηκε είναι το πρώτο πιστοποιημένο ελληνικό σύστημα ηλεκτρονικής υγείας, vida24, το οποίο συνδυάζει προηγμένη τηλεϊατρική διαχείριση των δεικτών υγείας με αξιολόγηση και  παρακολούθηση διατροφικών και διαιτολογικών επιλογών αλλά και της φυσικής  άσκησης. Η υπηρεσία αξιοποιήθηκε από δημότες με Σακχαρώδη Διαβήτη στο πλαίσιο ενός από τα πλέον φιλόδοξα έργα που έχει χρηματοδοτήσει ποτέ η Ευρωπαϊκή Ένωση, του SMARTCARE. Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου κατάφερε να παρέχει εξατομικευμένη διαχείριση ασθενών και τη διασύνδεσή τους με ομάδες γιατρών και επαγγελματιών υγείας.  Το συγκεκριμένο μοντέλο κοινωνικής παροχής περιλαμβάνει την  παρακολούθηση του κάθε ασθενή για τη διαχείριση και ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη μέσω της αλλαγής των διατροφικών συνηθειών και την αύξηση ευεξίας τους μέσω της παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης και άσκησης.
Στην ίδια κατηγορία και για την 3η ενότητα που περιλάμβανε Εφαρμογές για παρακολούθηση πορείας ασθενών σε απομακρυσμένες περιοχές, ΑΣΗΜΕΝΙΑ διάκριση απέσπασε Δήμος Παλλήνης.  Ειδικότερα αξιοποιώντας επίσης την πλατφόρμα ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής υγείας, vida24, ο Δήμος Παλλήνης κατάφερε να εφαρμόσει πρόγραμμα διαχείρισης της πολυφαρμακίας σε ηλικιωμένους που παίρνουν πέντε ή περισσότερα φάρμακα. Οι ηλικιωμένοι – συμμετέχοντας στην πιλοτική δράση μόνοι ή με φροντιστές και από την ασφάλεια του  σπιτιού τους μέσω ειδικά διαμορφωμένης εφαρμογής ήταν διασυνδεδεμένοι με τους υπεύθυνους γιατρούς του δήμου οι οποίοι παρακολουθούσαν τη συμμόρφωσή τους ή μη στο οργανωμένο εξατομικευμένο πλάνο παρακολούθησης της φαρμακευτικής τους αγωγής. Μέσω του συγκεκριμένου  μοντέλου Ολοκληρωμένης Φροντίδας ο Δήμος Παλλήνης αποτελεί πρότυπο  και για άλλους δήμους που θέλουν να εφαρμόσουν παρόμοιες πολιτικές «ενεργούς και υγιούς γήρανσης.
Η εταιρία VIDAVO συγχαίρει τους συνεργάτες και τους εκπροσώπους των  δημοτικών αρχών για τις άριστες πρακτικές τους που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!