Κοινωνικό μέρισμα: Ξεπέρασαν τις 1,2 εκατ. οι αιτήσεις - Στις 15 Δεκεμβρίου η καταβολή

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ένα απορρίφθηκε ένα ποσοστό αιτήσεων περίπου 20% που ανέρχεται σε 247.789 αιτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου τα χρήματα από το κοινωνικό μέρισμα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 15 Δεκεμβρίου. 

Παράλληλα με την διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και η διόρθωση ατελειών και αδυναμιών του συστήματος ή λαθών. Σε πολλές περιπτώσεις εντοπίζονται λάθη που αφορούν στην αποτύπωση και επαλήθευση στοιχείων των εν δυνάμει δικαιούχων από άλλα μέλη – ασφαλισμένους οι οποίοι και αυτοί υπέβαλλαν αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

Επίσης, γίνεται διαρκής προσπάθεια για την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, η οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου «Την Δευτέρα, και ενώ είχαμε 60.000 ταυτόχρονους χρήστες, υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω αδυναμίας του μηχανισμού της ΑΑΔΕ να τακτοποιήσει τους χρήστες εξαιτίας απρόσμενα μεγάλου φόρτου». Ο γ.γ. κοινωνικής πρόνοιας κ. Δημήτρης Καρέλας μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα εγκριθούν τελικά περίπου 1.280.000 αιτήσεις. Οι μοναδικές επισκέψεις στην ιστοσελίδα ήταν πάνω από 2.000.000 από το βράδυ της Κυριακής, ενώ οι επισκέψεις σελίδων ξεπέρασαν τα 20.000.000.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!