Κεχαγιόγλου για 19χρονο μοντέλο: Αγώνας για να επιστρέψει στην Ελλάδα - Δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης

Όπως εξηγεί στο News 24/7 ο ποινικολόγος, το νεαρό μοντέλο είναι καλά στην υγεία του, ενώ καλές είναι και οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές ανηλίκων, όπου κρατείται μετά τη σύλληψή της. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο δικηγόρος, ακόμη δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης στην οποία έχει βρεθεί, και κυρίως στο γεγονός ότι πλέον είναι αντιμέτωπη με πολύχρονη ποινή κάθειρξης.

“Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, κύριος Μαλούχος, την επισκέφθηκε χθες το απόγευμα και είναι καλά στην υγεία της, διαβεβαιώνει ο Σάκης Κεχαγιόγλου, επισημαίνοντας όμως πως η ίδια δεν έχει ακόμη καταλάβει πού μπορεί να καταλήξει η σύλληψή της.

Σύμφωνα με το νομικό, αδιευκρίνιστο παραμένει πως ένα κορίτσι, σπουδάστρια σε ΙΕΚ στην Καλαμάτα, βρέθηκε να κρατείται κατηγορούμενη για βαρύτατα κακουργήματα. “Κάποιος την παρέσυρε, είναι εμφανές. Πρόκειται για ένα νεαρό κορίτσι, μόλις 19 χρονών, αφελές και επιπόλαιο” εξηγεί. Άλλωστε, κανείς δεν έχει εικόνα με ποιόν τρόπο βρέθηκε στην κατοχή της νεαρής μία τόσο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Άλλωστε, ακόμη και οι ίδιοι της οι γονείς δεν γνώριζαν ότι η κόρη τους βρισκόταν εκτός συνόρων. Αντίθετα, είχαν την αίσθηση ότι βρισκόταν στην Πελοπόννησο όπου παρακολουθούσε τα μαθήματά της. Αντ’ αυτού, η 19χρονη βρέθηκε στην Κίνα, κρατώντας χειραποσκευή γεμάτη κοκαϊνη, με τελικό προορισμό -όπως όλα δείχνουν- την Αθήνα.

“Κλήθηκα να έρθω σε επαφή με την κόρη τους στο Χονγκ Κονγκ, για να μπορέσουν αρχικά οι ίδιοι να επικοινωνήσουν μαζί της, αλλά και για να βρω ένα πληρεξούσιο δικηγόρο εκεί για να μπορέσει να προχωρήσει στην υπεράσπισή της”, εξηγεί ο Σάκης Κεχαγιόγλου και προσθέτει: “στο σημείο αυτό οι ενέργειες που μπορούν να γίνουν είναι περιορισμένες”.

 

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία για δικαστική συνδρομή, δυσχεραίνει κατά πολύ την κατάσταση, αν και ζωηρές είναι ακόμη οι ελπίδες η 19χρονη να μπορέσει να εκτίσει την οποιαδήποτε ποινή της επιδικάσει τα δικαστήρια του Χονγκ Κονγκ στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, ο νομικός παραστάτης της οικογένειας εξακολουθεί να μελετά τρόπους για την επιστροφή της κοπέλας, ενώ δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο να μεταβεί στο εξωτερικό, προκειμένου να βοηθήσει στην υπόθεση εφόσον χρειαστεί.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!