Απείχαν από τα μαθήματα οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας - Πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου ισχυρίζονται οι γονείς




Με απόφαση του γονέων και κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας (κλασικό τμήμα) τα παιδιά τους - μαθητές του σχολείου, απείχαν από τα μαθήματα της Παρασκευής και δήλωσαν ότι θα απέχουν μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα της στατικότητας του κτιρίου.
Το κτίριο,το οποίο βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, από ότι μας είπαν οι γονείς παρουσιάζει εδώ και 2 χρόνια σοβαρές ρωγμές και φοβούνται ότι υπάρχει ανά πάσα στιγμή κίνδυνος να καταρρεύσει. Η αιτία φαίνεται να είναι τα ελλειπή υποστυλώματά του και ο πρώην βόθρος που υπάρχει δίπλα και δημιουργεί περιβάλλον καθίζησης.
Έχουν κάνει έγγραφα με τα οποία ζητούσαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να γίνει στατικός έλεγχος. Ο έλεγχος που έγινε πρόσφατα από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Παύλου Μελά έδειξε ότι παρόλο που προς το παρόν δεν συντρέχει πρόβλημα, ¨προτείνεται η καθαίρεση της μονώροφης προσθήκης και η κατασκευή νέας, με πλάκα επικάλυψης από Ο/Σ και 4 υποστυλώματα από Ο/Σ με αντίστοιχες δοκούς σύνδεσης στην οροφή . ¨
Οι γονείς θορυβήθηκαν και θεωρούν ότι με βάση αυτή την πρόταση πρέπει να γίνουν άμεσα οι διαδικασίες, καθώς δεν μπορούν να γνωρίζουν αν ανά πάσα στιγμή γίνει κάτι κακό.
Στην έκθεση της η τεχνική υπηρεσία αναφέρει ότι το θεωρεί έργο πρωτίστης σημασίας και θα υλοποιηθεί, αλλά όπως τονίζουν οι γονείς δεν αναφέρεται συγκεκριμένα πότε. Ως τότε τι θα κάνουν οι μαθητές, τονίζουν οι γονείς. 
Ζητούν λοιπόν από την πολιτική ηγεσία του δήμου α) αν συμφωνεί με την έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας, καθώς πριν κάποιο χρονικό διάστημα είχε δηλώσει προφορικά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα  στατικότητας και να μην ανησυχούν οι γονείς και β) ποιες θα είναι οι άμεσες κινήσεις σε κάθε περίπτωση, θέλουν να γνωρίζουν την αλήθεια και ζητούν διαβεβαιώσεις γραπτές σε κάθε περίπτωση.

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα έχουν έκτακτη συνέλευση οι γονείς για να δουν ποιες κινήσεις θα κάνουν και ήδη δρομολογούν ραντεβού με το δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δεμουρτζίδη για να του εξηγήσουν το πρόβλημα.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!