Σαουδική Αραβία: Ξεπέρασαν τις 200 οι συλλήψεις στα πλαίσια της καταπολέμησης της διαφθοράς

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο των άνευ προηγουμένου διώξεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς που ξεκίνησαν πρόσφατα στο βασίλειο με τις αρχές να βάζουν στο στόχαστρό τους πρίγκιπες και υπουργούς, επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.

Όπως προκύπτει, τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν ανέρχονται στο πόσο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων (86,1 δισεκατομμύρια ευρώ) σε διάστημα δεκάδων ετών.

«Βάσει της έρευνάς μας τα τελευταία τρία χρόνια, υπολογίζουμε ότι τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια δολάρια υπεξαιρέθηκαν μέσω συστηματικής διαφθοράς και κατάχρησης για αρκετές δεκαετίες» τόνισε ο σεΐχης Σαούντ αλ Μοτζέμπ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 208 άνθρωποι συνελήφθησαν κι ανακρίθηκαν, οι επτά εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος τους.

Ο γενικός εισαγγελέας επανέλαβε τις δηλώσεις που έχουν κάνει άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ότι οι εμπορικές δραστηριότητες δεν έχουν επηρεαστεί από το κύμα διώξεων και ότι μονάχα προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν «παγώσει», όχι εταιρικοί.

«Οι εταιρείες και οι τράπεζες μπορούν ελεύθερα να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους, ως συνήθως» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!