Νέος τρόπος πληρωμής των διοδίων από το 2018

«Έως το τέλος του έτους θα γίνει ο διαγωνισμός για το νέο σύστημα διοδίων» αυτό δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κάθε πολίτης θα πληρώνει το ποσό που αντιστοιχεί χιλιομετρικά από την είσοδο σε αυτοκινητόδρομο μέχρι την έξοδο, συνεπώς όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, θα μειωθούν οι τιμές στα διόδιαΈπειτα από τις σαρωτικές αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ο αρμόδιος Υπουργός εξήγγειλε και νέο σύστημα στα διόδια. Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κάθε πολίτης θα πληρώνει το ποσό που αντιστοιχεί χιλιομετρικά από την είσοδο σε αυτοκινητόδρομο μέχρι την έξοδο, συνεπώς όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, θα μειωθούν οι τιμές στα διόδια.

Στόχος είναι σε πρώτη φάση μέσα στο 2018 να ξεκινήσει η εφαρμογή του πρώτα από την Εγνατία Οδό. Στη συνέχεια το σύστημα θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα εθνικά δίκτυα.

Οι χρεώσεις θα γίνονται με βάση τα χιλιόμετρα που θα διανύει κάθε οδηγός. Το ειδικό μηχάνημα θα καταγράφει την είσοδο στην οδό και την έξοδο μέσω του ειδικού μηχανήματος ή του κινητού που θα γίνεται η χρέωση.

«Θα έχουμε μία συσκευή ή μία εφαρμογή στο κινητό, με την οποία θα χρεωνόμαστε για τα χιλιόμετρα που διανύουμε» είπε ο κ. Σπίρτζης. Εξηγώντας, τον τρόπο πληρωμής, ανέφερε ότι η συσκευή ή η εφαρμογή θα φορτίζεται με κάποιο ποσό, από το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρούνται τα χρήματα ανάλογα με τα διόδια που έχει κάποιος διανύσει.

Όπως είπε ο Υπουργός θα υπάρξει μέριμνα και για τις μικρές αποστάσεις, οι οποίες γίνονται από κατοίκους των περιοχών όπου βρίσκονται οι σταθμοί.  Σε αυτές τις περιπτώσεις η χρέωση θα γίνεται με εκπτώσεις.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!