Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η αξιολόγηση του Δημοσίου από το 2018

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης να γίνει η αξιολόγηση του Δημοσίου, από το 2018, στην οποία θα ενταχθούν τα ψηφιακά οργανογράμματα και τα περιγράμματα θέσεων, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Ολγα Γεροβασίλη η οποία συναντήθηκε την Τετάρτη με εκπροσώπους των θεσμών.

Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαχθεί το Δημόσιο από «άνωθεν» παρεμβάσεις και γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Αυτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου και όχι μνημονιακή υποχρέωση.

Τα εύσημα για το εύρος των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο και την υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την αξιολόγηση, απέδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Ηδη, έχει αρχίσει η ανταλλαγή κειμένων για την τεχνική συμφωνία (staff level agreement) για τις περισσότερες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, που έχουν δρομολογηθεί, όπως η κινητικότητα και η αξιολόγηση.

Μόνη εκκρεμότητα παραμένει η τοποθέτηση των νέων γενικών διευθυντών και των διοικητικών γραμματέων των υπουργείων. Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι οι σχετικές προκηρύξεις θα ολοκληρωθούν εντός του Δεκεμβρίου, ενώ η τοποθέτηση των διοικητικών γραμματέων, στη θέση των γενικών γραμματέων προσδιορίζεται να έχει γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Επειδή η διαδικασία έχει υπερβεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα, το υπουργείο προσανατολίζεται στη μείωση της περιόδου «συνύπαρξης» με τους γενικούς γραμματείς σε περίπου τρεις μήνες αντί του εξάμηνου.

Σημειώνεται, ότι η επιλογή τους θα γίνει από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, όπου έχουν εγγραφεί οι «προσοντούχοι» υπάλληλοι. Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων, υπό το ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η αποκομματικοποίηση του κράτους, καθώς θα παύσει η πλήρωση αυτών των θέσεων από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα.

Συντάξεις-επιδόματα στην ατζέντα της Παρασκευή



Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν την Παρασκευή στη συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι των θεσμών με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Σε ό,τι αφορά τα κοινωνικά επιδόματα, η κυβέρνηση έχει προτείνει στους θεσμούς αύξηση κατά 160 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά τους οι δανειστές ζητούν να αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή επιδόματος.

Ένα ακόμη ζήτημα που παραμένει ανοιχτό είναι ο ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα 32 νησιά, που είχαν εξαιρεθεί από την εξομοίωση, υπενθυμίζοντας ότι η εξαίρεση είχε αποφασιστεί λόγω του προσφυγικού βάρους.

Ολες, ωστόσο, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement).

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!