ΡΕΚΚ: Ντοκυμαντέρ για την απελευθέρωση. της Θεσσαλονίκης στις 30.10.1944, «Θεατράκι της οδού Χηλής», Κυριακή 5.11.18:30 μμ




Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς
Μεταμορφώσεως 9,ισόγειο,τηλ./φαξ : 2313 314396
                            E-mail: dimotikikinisikal@gmail.com,  info@rekk.gr,     
                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή 5 Νοεμβρίου, 18:30 στο «Θεατράκι της οδού Χηλής» προβολή  του  ντοκυμαντέρ για την επέτειο της απελευθέρωσης. της Θεσσαλονίκης στις 30.10.1944  από τον ΕΛ.ΑΣ με τίτλο "Η παρατεταμένη απελευθέρωση".

Η ΡΕΚΚ καλεί όλους τους Καλαμαριώτες άντρες και γυναίκες να παρακολουθήσουν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, 18:30 στο «Θεατράκι της οδού Χηλής» προβολή  του  ντοκυμαντέρ για την επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης στις 30.10.1944  με τίτλο "Η παρατεταμένη απελευθέρωση".

Ακολουθεί ενημερωτικό σημείωμα:

30/10/44. Ο ΕΛΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΙΣ 30/10/44.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 ΜΑΝΟΥ ΜΑΛΑΜΙΔΗ

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου  και ώρα 18:30, θα προβληθεί στο «Θεατράκι της οδού Χηλής»  το ντοκυμαντέρ για την ιστορική επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης με τίτλο "Η παρατεταμένη απελευθέρωση".

Είναι μια παραγωγή του TV 100 και του Ιστορικού Αρχείου Θεσσαλονίκης, για την οποία τα στελέχη του Αρχείου εργάστηκαν υπερεντατικά, ώστε να βγει όλο το ντοκουμέντο.

Μιλούν δέκα αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες της Απελευθέρωσης της πόλης μας από τον ΕΛΑΣ, πέντε καθηγητές Ιστορίας του Α.Π.Θ., καπετάνιοι και αρχηγοί των μονάδων και συνταγμάτων που πήραν ενεργό μέρος στην απελευθέρωσή μας.
 Μετά την προβολή του ντοκυμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές του και πρωταγωνιστές της τότε εποχής.

Στον χώρο του θεάτρου συνεχίζεται η έκθεση μέχρι τις 8 Νοεμβρίου  και από ώρα 11:00 ως και 21:00 καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα.

                                                            Καλαμαριά , 3.11.2017

                                        Από το Γραφείο Τύπου 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!