Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, σχετικά με αγοραπωλησίες οχημάτων μέσω διαδικτύου Συνελήφθη για την υπόθεση 49χρονος ημεδαπός


Θεσσαλονίκη, 12 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, σχετικά με αγοραπωλησίες οχημάτων μέσω διαδικτύου
Συνελήφθη για την υπόθεση 49χρονος ημεδαπός

Στην εξιχνίαση τριών περιπτώσεων απάτης, σχετικές με αγοραπωλησίες οχημάτων μέσω διαδικτύου, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από ενδελεχή έρευνα.
Συνελήφθη, μεσημεριανές ώρες χθες (11-11-2017), έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, 49χρονος ημεδαπόςσε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «Απάτες τετελεσμένες κατά συναυτουργία και σε απόπειρα» και «Πλαστογραφία».
Ειδικότερα, 39χρονος ημεδαπός, αφού είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα του διαδικτύου αγγελία πώλησης αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της συζύγου του, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άντρα, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε τεχνικές λεπτομέρειες του οχήματος, ζήτησε αμέσως να προχωρήσει σε αγορά του για λογαριασμό του υιού του. Ο υποψήφιος αγοραστής απέστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον 39χρονο άντρα, πλαστό τραπεζικό παραστατικό υποτιθέμενης μεταφοράς χρημάτων μέσω τραπεζικής ιστοσελίδας, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε 7.300 ευρώ και φωτογραφία αστυνομικού δελτίου ταυτότητας με στοιχεία του φερόμενου παιδιού του. Έπειτα από τηλεφωνικές επικοινωνίες καθορίστηκε ραντεβού για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, όπου συνελήφθη ο 49χρονος άντρας.
Όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, με τον ίδιο τρόπο δράσης απέσπασε αυτοκίνητο από 30χρονο ημεδαπό, το οποίο χωρίς να μεταβιβάσει στο όνομά του, μεταπούλησε σε 24χρονο νεαρό έναντι 3.000 ευρώ.
Κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!